Έκκληση για ενότητα από τον Ολάντ μετά την επίθεση στη Νίκαια

Έκκληση για ενότητα από τον Ολάντ μετά την επίθεση στη Νίκαια

Ο Γάλλος πρόεδρος ακύρωσε ένα μέρος της περιοδείας του σε χώρες-μέλη της ΕΕ λόγω του τρομοκρατικού χτυπήματος στη Νίκαια

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ απηύθυνε το Σάββατο έκκληση για εθνική "συνοχή" και "ενότητα" στη Γαλλία, στη διάρκεια μιας έκτακτης συνεδρίασης της κυβέρνησης που πραγματοποιήθηκε μετά την επίθεση στη Νίκαια η οποία προκάλεσε έντονες επικρίσεις για την "ανικανότητα" της εκτελεστικής εξουσίας να αντικρούσει την τζιχαντιστική απειλή.

Απέναντι στις "προσπάθειες να διαιρεθεί μια χώρα", απέναντι "σε αυτό τον κίνδυνο, πρέπει να ανακαλούμε την ενότητα και τη συνοχή και τη συνέπεια αυτής της χώρας γύρω από αρχές που είναι οι δικές της", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πηγή της γαλλικής προεδρίας, ο πρόεδρος Ολάντ ακύρωσε ένα μέρος της ευρωπαϊκής περιοδείας του στο πλαίσιο της οποίας επρόκειτο να επισκεφθεί την Τετάρτη την Αυστρία, τη Σλοβακία και την Τσεχική Δημοκρατία, μετά τη φονική επίθεση στη Νίκαια.

Στο αρχικό πρόγραμμά του αναμενόταν να συζητήσει με τις χώρες αυτές την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Γάλλος πρόεδρος θα πραγματοποιήσει, αντίθετα, τις επισκέψεις του την Τρίτη στην Πορτογαλία και την Πέμπτη στην Ιρλανδία για το ίδιο θέμα, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Νίκαια

Προβληματισμός για το προφίλ του δράστη

Γαλλία: Τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν σχετικά με την επίθεση στη Νίκαια

SHARE:

24Media Network