Εκκλησίες: Πώς θα λειτουργήσουν τα Χριστούγεννα

Εκκλησίες: Πώς θα λειτουργήσουν τα Χριστούγεννα
Πιστός με μάσκα έξω από εκκλησία Eurokinissi

Λειτουργίες μέχρι 9 άτομα σε εκκλησίες και 25 στους Μητροπολιτικούς Ναούς για ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων. Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας για τις εκκλησίες.

Για δύο ημέρες θα ανοίξουν οι εκκλησίες για τους πιστούς κατά την περίοδο των εορτών, όπου η χώρα θα παραμείνει σε καθεστώς lockdown, όπως είχε εξαγγελθεί προσφάτως από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, οι πόρτες των εκκλησιών θα ανοίξουν για τους πιστούς ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων, όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση για τα μέτρα και το τι θα λειτουργήσει κατά την εορταστική περίοδο.

Όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τις δυο αυτές ημέρες, θα επιτρέπεται η παρουσία ως και 9 ατόμων σε όλες τις εκκλησίες και 25 ατόμων στους Μητροπολιτικούς Ναούς σε όλες τις περιοχές της χώρας. Μάλιστα, την ευθύνη τήρησης των μέτρων θα έχουν οι οικείες Μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Παράλληλα, σε ό,τι έχει να κάνει με τον εορτασμό των Θεοφανίων, ο Στέλιος Πέτσας διευκρίνισε πως δεν θα πραγματοποιηθεί αγιασμός υδάτων σε ανοιχτό δημόσιο χώρο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα