Εκλογές ΗΠΑ: Εξέλεξαν Ρεπουμπλικάνο που είχε πεθάνει πριν ένα μήνα από κορονοϊό

Εκλογές ΗΠΑ: Εξέλεξαν Ρεπουμπλικάνο που είχε πεθάνει πριν ένα μήνα από κορονοϊό
Ο Γερουσιαστής Ντέιβιντ Άνταλ Facebook: DavidAndahlND

Υποψήφιος Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής στη Βόρεια Ντακότα που πέθανε λόγω COVID-19 σάρωσε στις εκλογές. Τι θα γίνει με τη θέση του.

Ένας Ρεπουμπλικανός στη Βόρεια Ντακότα έχει κερδίσει έδρα στη Γερουσία (κρατικό νομοθετικό σώμα) – σχεδόν ένα μήνα αφότου πέθανε από επιπλοκές από τον Covid-19.

Ο Γερουσιαστής Ντέιβιντ Άνταλ ήταν 55 ετών όταν πέθανε στις 5 Οκτωβρίου, αφού αρρώστησε με τον νέο κορονοϊό για περίπου τέσσερις ημέρες και έχοντας κερδίσει ένα θερμό πρώτο γύρο εκλογών, είπε η μητέρα του στο Bismarck Tribune.

Ο Άνταλ και ένας άλλος Ρεπουμπλικανός κέρδισαν τις δύο έδρες εκπροσώπων από την Βόρεια Ντακότα, με τον εκλιπόντα να λαμβάνει σχεδόν το 36% των ψήφων.

Ο γενικός εισαγγελέας Wayne Stenehjem εξέδωσε γνώμη νωρίτερα δηλώνοντας ότι οι ψήφοι για τον Άνταλ θα πρέπει να μετρηθούν και ότι θα δημιουργηθεί κενή θέση εάν εκλεγεί.

“Το να αγνοήσουμε τις ψήφους για έναν υποψήφιο θα αποθαρρύνει τους ψηφοφόρους”, είπε συγκεκριμένα ο δικαστής Stenehjem, σύμφωνα με το Buzzfeed News.

Μία κενή θέση θα μπορούσε να καλυφθεί με έναν διορισμένο από το κόμμα Γερουσιαστή ή οι ψηφοφόροι θα μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση για ειδική εκλογή.

Η Βόρεια Ντακότα έχει σημειώσει μια δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τον τελευταίο μήνα, όπως και οι Ηνωμένες Πολιτείες στο σύνολό τους.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα