Εκλογές στη Γαλλία: Ο Μελανσόν θα αποσύρει τους υποψηφίους που θα βρεθούν στην τρίτη θέση

Διαβάζεται σε 1'
Ζαν-Λυκ Μελανσόν
Ζαν-Λυκ Μελανσόν AP Photo Aurelien Morissard

Τους υποψήφιους της γαλλικής αριστεράς που θα βρεθούν στην τρίτη θέση, δήλωσε ότι θα αποσύρει ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν, σχολιάζοντας τα πρώτα στοιχεία των εκλογών στη Γαλλία.

Ο πρώτος γύρος των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, στην οποία η πλειοψηφία του στρατοπέδου του Εμανουέλ Μακρόν έγινε τρίτη πολιτική δύναμη, αποτελεί μια «βαριά και αδιαμφισβήτητη ήττα» για τον αρχηγό του κράτους, δήλωσε ο ηγέτης της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν-Λυκ Μελανσόν

«Σύμφωνα με τις αρχές μας και τις σταθερές μας θέσεις σε όλες τις προηγούμενες εκλογές, (…) στο σενάριο όπου (σ.σ. η ακροδεξιά, Εθνικός Συναγερμός) αναδεικνυόταν πρώτη δύναμη, ενώ εμείς θα βρισκόμασταν μόλις στην τρίτη θέση, θα αποσύρουμε την υποψηφιότητά μας», δήλωσε ο Μελανσόν.

«Έχουμε επτά ημέρες για να σώσουμε τη Γαλλία από μια καταστροφή», δήλωσε ο αριστερός ευρωβουλευτής Ραφαέλ Γκλυκσμάν.

Η συμμαχία της γαλλικής αριστεράς, που αναδείχθηκε δεύτερη στον σημερινό πρώτο γύρο θα αποσύρει τους υποψηφίους του στον δεύτερο γύρο των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή σε περίπτωση που βρεθούν στην τρίτη θέση στον πρώτο γύρο των εκλογών, δήλωσε ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν, ο επικεφαλής της Ανυπότακτης Γαλλίας.

«Η κατευθυντήρια γραμμή μας είναι απλή και σαφής: ούτε μία ψήφος στον Εθνικό Συναγερμό», τόνισε ο Μελανσόν, αντιδρώντας στην πρώτη θέση που φαίνεται να κερδίζει η Μαρίν Λεπέν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα