Εκλογές στις ΗΠΑ: Σταθερά μπροστά ο Μπάιντεν, χάνει και στην ατζέντα ο Τραμπ

Εκλογές στις ΗΠΑ: Σταθερά μπροστά ο Μπάιντεν, χάνει και στην ατζέντα ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν AP

Ο αγώνας που κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ να στρέψει το ενδιαφέρον του κόσμου στην ατζέντα της ασφάλειας προς το παρόν δεν αποδίδει καρπούς.

Η προσπάθεια του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να μετατρέψει σε κεντρικό θέμα της εκστρατείας για την επανεκλογή του τις κοινωνικές ταραχές δεν έχει ακόμη ενισχύσει το ποσοστό αποδοχής του καθώς οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν θεωρούν την εγκληματικότητα ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και η πλειοψηφία εξακολουθεί να βλέπει με συμπάθεια τις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε παναμερικανικό επίπεδο στις 31 Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου έδειξε ότι το 40% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων υποστηρίζει τον Ρεπουμπλικανό Τραμπ σε σχέση με το 47% που απάντησε ότι θα ψηφίσει τον Δημοκρατικό αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το προβάδισμα του Μπάιντεν στην πρόθεση ψήφου παραμένει σχεδόν ίδιο τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στη διάρκεια των οποίων και τα δύο κόμματα ανέδειξαν μέσα από τα εθνικά τους συνέδρια τους υποψήφιους για την προεδρία Τραμπ και Μπάιντεν. Ακολουθώντας τον Μπάιντεν στην πρόθεση ψήφου στις περισσότερες εθνικές δημοσκοπήσεις μετά την εμφάνιση της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα, ο Τραμπ έχει επιχειρήσει να μετατοπίσει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος από μια πανδημία η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 180.000 Αμερικανούς στις διαδηλώσεις του κινήματος Black Lives Matters, το οποίο κατηγορεί για την έξαρση βίας στις πόλεις υποστηρίζοντας ότι ο Μπάιντεν είναι επιεικής απέναντι στην εγκληματικότητα.

Αλλά η δημοσκόπηση έδειξε ότι η πλειοψηφία –το 78%– των ερωτηθέντων παραμένει “πολύ” ή “κάπως” ανήσυχη σχετικά με τον κορονοϊό. Σχεδόν το 60% απάντησε ότι ο Τραμπ είναι τουλάχιστον μερικώς υπεύθυνος για το παρατεταμένο κλείσιμο των σχολείων και των επιχειρήσεων εξαιτίας της πανδημίας καθώς και για το μεγάλο αριθμό κρουσμάτων του ιού στις ΗΠΑ. Τουλάχιστον έξι εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν μολυνθεί με τον ιό, περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Αντίθετα οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν θεωρούν την εγκληματικότητα βασική προτεραιότητα για τη χώρα και δεν κρίνουν ότι τα ποσοστά της εγκληματικότητας αυξάνονται στις κοινότητές τους, έδειξε η δημοσκόπηση. Μόνο το 8% περίπου των ενήλικων Αμερικανών απάντησε ότι βασική προτεραιότητα για τη χώρα είναι η εγκληματικότητα σε σχέση με το 30% που απάντησε ότι είναι η οικονομία ή η εργασία και το 16% που απάντησε ότι είναι το σύστημα υγείας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα