Εκλογές στο Ισραήλ: Μάχη Νετανιάχου - Γκαντζ στήθος με στήθος δείχνουν τα exit polls

Πανηγυρίζουν  οι οπαδοί του κεντρώου Μπλε - Λευκό
Πανηγυρίζουν οι οπαδοί του κεντρώου Μπλε - Λευκό AP

Και τα δύο κόμματα πανηγυρίζουν για τη νίκη, αφού οι πρώτες προβλέψεις που μεταδίδουν τα ισραηλινά μέσα δεν δίνουν ξεκάθαρο προβάδισμα σε κανέναν από τους δύο μεγάλους αντιπάλους.

Μάχη στήθος στήθος δίνουν το δεξιό κόμμα Λικούντ του απερχόμενου πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου με το κεντρώο Μπλε και Λευκό κόμμα με επικεφαλής τον πρώην αρχηγό του στρατού Μπένι Γκαντζ, σύμφωνα με τα exit polls τριών τηλεοπτικών δικτύων για τις εκλογές στο Ισραήλ που δόθηκαν στη δημοσιότητα ακριβώς μετά το κλείσιμο της κάλπης στις 22:00.

Και τα δύο κόμματα μετά από την ανακοίνωση αντικροούμενων αποτελεσμάτων από τα exit polls, πανηγύρισαν για "νίκη". "Κερδίσαμε! Οι Ισραηλινοί πολίτες μίλησαν!", ανέφερε ανακοίνωση του κόμματος του Γκαντζ.

Για "ξεκάθαρη" νίκη για το δεξιό μπλοκ κομμάτων που ηγείται το Λικούντ, έκανε λόγο με ανακοίνωσή του ο Νετανιάχου.

ADVERTISING

Το Λικούντ συγκεντρώνει από 33 έως 36 έδρες, το κεντρώο Μπλε και Λευκό κόμμα από 36 έως 37 σύμφωνα με τα exit polls τριών μεγαλύτερων ισραηλινών τηλεοπτικών δικτύων.

Ωστόσο, ο Νετανιάχου βρίσκεται σε καλύτερη θέση για να σχηματίσει κυβερνητικό συνασπισμό στην Κνεσέτ των 120 βουλευτών. Τα exit polls προβλέπουν ότι η βουλή θα έχει εκπροσώπους από 4 κόμματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ισραήλ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ισραήλ: Πολιτική θύελλα για την απόφαση Νετανιάχου να προσαρτήσει οικισμούς στη Δυτική Όχθη

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου εξετάζει προσάρτηση των οικισμών στη Δυτική Όχθη

Είναι επίσημο: Η Madonna θα τραγουδήσει στη σκηνή της Eurovision

SHARE:

24Media Network