Εκπρόσωπος Πούτιν: “Τώρα θα μπαίνουμε και δωρεάν στην Αγία Σοφία”

Εκπρόσωπος Πούτιν: “Τώρα θα μπαίνουμε και δωρεάν στην Αγία Σοφία”
Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ AP

Βούτυρο στο ψωμί της τουρκικής διπλωματίας έβαλε με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Βλάντιμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η δήλωση του Ντμίτρι Πεσκόφ για την Αγία Σοφία δεν ήταν πια χλιαρή. Θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί και απογοητευτική με δεδομένο ότι η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη ορθόδοξη χώρα στον κόσμο.

Ο εκπρόσωπος του Βλάντιμιρ Πούτιν όχι μόνο δεν εντόπισε κανένα πρόβλημα στην απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία αλλά αντιθέτως ανακάλυψε και πλεονεκτήματα.

“Το εισιτήριο για να επισκεφθεί κανείς το χώρο ήταν πολύ ακριβό για το προηγούμενο καθεστώς. Τώρα όμως οι τουρίστες δεν θα πληρώνουν εισιτήριο, θα επισκέπτονται το μνημείο δωρεάν. Αυτό είναι κέρδος” είπε, προς γενική κατάπληξη ο Πεσκόφ.

Και κατέληξε: “Οι Τούρκοι εταίροι μας μας εξήγησαν ότι όλα θα τακτοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο και ο καθένας θα έχει πρόσβαση στο χώρο”.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αναφέρθηκε στις διευκρινίσεις που δόθηκαν από μέρους της τουρκικής πλευράς, σύμφωνα με τις οποίες «όλα θα διατηρηθούν με τον καλύτερο τρόπο και όλοι όσοι επιθυμούν θα μπορούν να επισκέπτονται τον ναό».

Ο Πεσκόφ προσέθεσε ότι η ρωσική κυβέρνηση αντιμετωπίζει με σεβασμό την θέση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο ζήτημα αυτό, «η οποία διαφέρει από την κρατική θέση».

Υπό αυτήν την έννοια, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τη Ρωσία, σύμφωνα με τη “φωνή” του Βλάντιμιρ Πούτιν. Τι να λέει άραγε ο Ρώσος Πατριάρχης για όλα αυτά;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα