Εκτελέστηκε στη Βόρειο Κορέα ο θείος του ηγέτη της Κιμ Γιονκ Ουν

Εκτελέστηκε στη Βόρειο Κορέα ο θείος του ηγέτη της Κιμ Γιονκ Ουν

Εκτελέστηκε ο μέχρι πρότινος νούμερο δύο στην ηγεσία της Βορείου Κορέας και θείος του ηγέτη της, Γιανγκ Σονγκ Θαεκ. Γιατί κατηγορήθηκε

Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο Γιανγκ Σονγκ-Τάεκ θείος του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν που θεωρείτο έως πριν από λίγες ημέρες ως ο δεύτερος πιο ισχυρός άνθρωπος στην μυστικοπαθή χώρα εκτελέστηκε καθώς ειδικό στρατοδικείο τον έκρινε ένοχο για προδοσία.

«Ο κατηγορούμενος Γιανγκ συγκέντρωσε δίπλα του ανεπιθύμητες δυνάμεις και σχημάτισε μια αντεπαναστατική φράξια όπως αυτές που υπάρχουν στην σύγχρονη εποχή στην οποία ήταν ο αρχηγός για μεγάλο χρονικό διάστημα και συνεπώς, υπέπεσε στο φρικτό έγκλημα της προσπάθειας ανατροπής του κράτους» ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA. Η επίσημη εφημερίδα Ροντόνγκ Σινμούν την Παρασκευή δημοσίευσε μια φωτογραφία του Γιάνγκ με χειροπέδες να κρατείται από ένστολους φύλακες, κατά τη δίκη του.

Δικαστήριο: "Ήταν χειρότερος και από σκυλί"

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το καθεστώς της Βόρειας Κορέας είχε καθαιρέσει τον Γιανκ από όλες τις υψηλόβαθμες θέσεις που κατείχε και τον εκδίωξε από τον κομματικό μηχανισμό τους πανίσχυρου Κόμματος των Εργατών, κατηγορώντας τον για εγκληματικές ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων της κακοδιαχείρισης του χρηματοπιστωτικού συστήματος του κράτους, της λαγνείας ως προς τις γυναίκες και της κατάχρησης αλκοόλ .

«Εδώ και πολύ καιρό ο Γιανγκ είχε μια βρώμικη πολιτική φιλοδοξία. Δεν τόλμησε να σηκώσει το κεφάλι του, όταν ο Κιμ Ιλ Σουνγκ και ο Κιμ Γιονγκ Ιλ ήταν ζωντανοί» μετέδωσε επίσης το KCNA, αναφερόμενο προφανώς στον παππού και τον πατέρα του σημερινού ηγέτη που ήταν οι δυο προηγούμενοι επικεφαλής της απολυταρχικής δυναστείας της Βόρειας Κορέας.

«Άρχισε να αποκαλύπτει τα πραγματικά του "χρώματα", πιστεύοντας ότι ήταν ακριβώς ο χρόνος για να κάνει πράξη την άγρια φιλοδοξία του κατά την περίοδο της ιστορικής αλλαγής, όταν αντικαταστάθηκε η γενιά της επανάστασης».συμπληρώνεται στην ανακοίνωση που μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network