Εκτός λειτουργίας σύστημα ψύξης στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Εκτός κινδύνου το πλήρωμα

Εκτός λειτουργίας σύστημα ψύξης στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Εκτός κινδύνου το πλήρωμα

Εκτός λειτουργίας τέθηκε ένα από τα συστήματα ψύξης στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ένα από τα κυκλώματα ψύξης στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) τέθηκε εκτός λειτουργίας, αλλά το πλήρωμα δεν είναι σε κίνδυνο, έγινε γνωστό την Τετάρτη από τη NASA.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς η NASA εξετάζει το πρόβλημα στο ένα από τα δύο συστήματα ψύξης του ΔΔΣ, το οποίο θεωρεί δυνητικά σοβαρό, αλλά όχι απειλητικό για τη ζωή των μελών του πληρώματος, όπως δήλωσαν αρμόδιοι αξιωματούχοι

Το σύστημα ψύξης που είναι εκτός λειτουργίας χρησιμοποιείται για να μειώσει τη θερμοκρασία του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού του σταθμού δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζος Μπίερλι εκπρόσωπος της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας. Ωστόσο όπως είπε « σε καμία στιγμή το πλήρωμα δεν βρέθηκε σε κίνδυνο» προσθέτοντας ότι όλα τα μέλη του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού είναι καλά .

Η αποτυχία στο σύστημα ψύξης πιθανόν να σχετίζεται με κάποιο πρόβλημα σε μια ελαττωματική βαλβίδα μέσα σε μια αντλία που βρίσκεται έξω από το σταθμό συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της NASA. Το σύστημα κλείνει αυτόματα μετά την ανίχνευση μη φυσιολογικών θερμοκρασιών, δήλωσε επίσης ο εκπρόσωπος της NASA στο Johnson Space Center του Χιούστον. Η επισκευή της ζημιάς πιθανόν να απαιτήσει ένα διαστημικό περίπατο, σύμφωνα με τη NASA καθώς δεν είναι ακόμη εξακριβωμένο αν πρόκειται για πρόβλημα στο λογισμικό του σταθμού ή αν πρόκειται για αστοχία υλικού.

Ο σταθμός έχει τρεις εφεδρικές αντλίες που βρίσκονται έξω από το σταθμό. Αν οι μηχανικοί αποφασίσουν ότι η βαλβίδα δεν μπορεί να επισκευαστεί και τα διευθυντικά στελέχη το επιτρέψουν τότε θα γίνει ο διαστημικός περίπατος είπε ο εκπρόσωπος της NASA. Πάντως οι διαστημικοί περίπατοι έχουν ανασταλεί από τον Ιούλιο όταν σε έναν από αυτούς ο Ιταλός αστροναύτης Λούκα Παρμιτάνο αντιμετώπισε πρόβλημα διαρροής με αποτέλεσμα το κράνος του για να γεμίσει με νερό. Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός αξίας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι σε τροχιά περίπου 250 μίλια ( περίπου 400 χιλιόμετρα) πάνω από τη Γη.

SHARE:

24Media Network