Εκτροχιασμός τρένου στη Φιλαδέλφεια: Πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες

default image

Τρένο με περισσότερους από 240 επιβάτες εκτροχιάστηκε στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Άγνωστα μέχρι στιγμής τα αίτια της τραγωδίας (Pics+Vids)

Επιβατικό τρένο της Amtrak στο οποίο επέβαιναν περισσότεροι από 200 επιβάτες εκτροχιάστηκε το βράδυ της Τρίτης (ώρα ΗΠΑ) στη βόρεια Φιλαδέλφεια, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 50 άλλοι, κάποιοι από αυτούς σοβαρά.

Πολλά βαγόνια έπεσαν στο πλάι ή στην άκρη των σιδηροδρομικών γραμμών, μετά τον εκτροχιασμό του τρένου, τον οποίο λίγο νωρίτερα είχε επιβεβαιώσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Φιλαδέλφεια.

“Το απόλυτο καταστροφικό χάος”

Ο δήμαρχος της Φιλαδέλφεια, Μάικλ Νούτερ, επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στο δυστύχημα. “Είναι το απόλυτο καταστροφικό χάος. Δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου κάτι παρόμοιο”, δήλωσε.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ζήτησε από τα ελικόπτερα των τηλεοπτικών σταθμών και της Αστυνομίας που υπερίπτανται του σημείου του ατυχήματος να βοηθήσουν τη διάσωση των επιβαινόντων.


Πλάνα που μεταδόθηκαν σχεδόν αμέσως από επιβάτες στο Twitter δείχνουν διασώστες μέσα στα αναποδογυρισμένα βαγόνια και επιβάτες που τριγυρνούν σαν χαμένοι μέσα στα βαγόνια.


Το τρένο εκτελούσε δρομολόγιο από την Ουάσινγκτον στη Νέα Υόρκη.

Η εταιρία σιδηροδρόμων δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.

Επικαλούμενο το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI), το CNN μετέδωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατική ενέργεια. Την ώρα του δυστυχήματος ο καιρός ήταν καλός.


 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα