Εκτροχιασμός τρένου στο Μιλάνο: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί – Πάνω από 100 τραυματίες

Εκτροχιασμός τρένου στο Μιλάνο: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί – Πάνω από 100 τραυματίες
twitter

Φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός από τον εκτροχιασμό τρένου που σημειώθηκε στο Μιλάνο το πρωί της Πέμπτης

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε συρμό με προορισμό την Porta Garibaldi στο Μιλάνο.

Από τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας, που προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στα περίχωρα του Μιλάνου, 4 άνθρωποι – τρεις εκ των οποίων φέρονται να είναι γυναίκες – έχασαν τη ζωή τους, 10 τραυματίστηκαν σοβαρά και περίπου 100 τραυματίστηκαν ελαφρά, διευκρίνισε η Κριστίνα Κορμπέτα, περιφερειακή υπεύθυνη της υπηρεσίας σωστικών συνεργείων του Μιλάνου, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG24.

Με ειδικά μηχανήματα οι πυροσβέστες προσπαθούν να ανοίξουν τις λαμαρίνες του τραίνου για να μπορέσουν να βγάλουν τους τραυματίες που είναι ακόμη παγιδευμένοι.

Οι πρώτες βοήθειες παρέχονται από ιατρική ομάδα στην περιοχή όπου εκτροχιάστηκε το τραίνο, όπου έχουν σπεύσει δεκάδες οχήματα της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών. Οι περισσότεροι επιβάτες ήταν εργαζόμενοι που μετέβαιναν στην ιταλική συμπρωτεύουσα για να δουλέψουν.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, βγήκαν από την τροχιά τους τα κεντρικά βαγόνια του τραίνου, τα οποία έπεσαν πάνω σε στύλους που βρίσκονταν δίπλα στις ράγες. Στην ευρύτερη περιοχή έχει διακοπεί η κυκλοφορία των τραίνων.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο εκτροχιασμός είναι πολύ πιθανό να προκλήθηκε από πρόβλημα στις ράγες, οι οποίες μετακινήθηκαν ελαφρά, όπως συμβαίνει, (υπό τον έλεγχο ηλεκτρονικού συστήματος) όταν πρέπει να περάσει μια δεύτερη αμαξοστοιχία.

Σε απόσταση δεκαπέντε χιλιομέτρων από το Μιλάνο, εκτροχιάστηκαν δυο κεντρικά βαγόνια του τραίνου και οι πυροσβέστες, μαζί με καραμπινιέρους και αστυνομικούς, συνεχίζουν να εργάζονται αδιάκοπα, για να απεγκλωβίσουν τους τελευταίους τραυματίες.

Η εισαγγελία του Μιλάνου άρχισε έρευνα, επίσης, για σιδηροδρομικό δυστύχημα λόγω δολιοφθοράς.




Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα