Εκβιασμός Τραμπ για την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου υγείας

President Donald Trump boards Air Force One before his departure from Andrews Air Force Base, Md. Thursday, May 4, 2017. Trump is traveling to New York to meet for the first time with Australian Prime Minister Malcolm Turnbull and aim to move past the rocky start of their working relationship. (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais)
President Donald Trump boards Air Force One before his departure from Andrews Air Force Base, Md. Thursday, May 4, 2017. Trump is traveling to New York to meet for the first time with Australian Prime Minister Malcolm Turnbull and aim to move past the rocky start of their working relationship. (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais) AP

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απειλεί να τερματίσει τις πληρωμές στις ασφαλιστικές εταιρείες αν δεν ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο κοινωνικής ασφάλισης και περίθαλψης

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε το Σάββατο να τερματίσει τις κρατικές πληρωμές στις ασφαλιστικές εταιρείες αν το Κογκρέσο δεν ψηφίσει ένα νομοσχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση και την περίθαλψη.

«Αν ένα νέο νομοσχέδιο κοινωνικής ασφάλισης και περίθαλψης δεν εγκριθεί γρήγορα, οι πληρωμές στις ασφαλιστικές εταιρείες και οι πληρωμές στα μέλη του Κογκρέσου θα τερματιστούν πολύ σύντομα», ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος με ανάρτησή του στο twitter.

Σε επακόλουθο tweet του παρότρυνε τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές στο Κογκρέσο να διεξάγουν νέα ψηφοφορία για το νομοσχέδιο. «Αν οι Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές δεν τα παρατήσουν, τότε η κατάργηση και η αντικατάσταση δεν έχει πεθάνει! Απαιτήστε άλλη μία ψηφοφορία», ανέφερε.

Η δήλωση του Τραμπ ήρθε μια μέρα μετά την αποτυχία των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο να καταργήσουν προβλέψεις του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, γνωστό ως Obamacare.

Το πρώτο μέρος του tweet του Τραμπ φέρεται να αναφέρεται στα περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια επιδοτήσεων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στα ασφαλιστικά ταμεία που καταβάλλονται για την μείωση του κόστους της υγειονομικής κάλυψης των ατόμων χαμηλού εισοδήματος.

Την Παρασκευή ο Τραμπ ζήτησε από τους Ρεπουμπλικάνους να αφήσουν το Obamacare «να καταρρεύσει από μόνο του».

Το δεύτερο μέρος της ανάρτησης του Αμερικανού προέδρου φέρεται να αποτελεί μια απειλή να τερματίσει την εργοδοτική εισφορά στα μέλη του Κογκρέσου και του προσωπικού που εργάζονται στο Κογκρέσο και στα ασφαλιστικά συμβόλαια που εξασφάλισαν με βάση του νόμο της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα το 2010.

Με τις προσπάθειες των Ρεπουμπλικάνων να αποξηλώσουν το Obamacare, εκατοντάδες αμερικανικές κομητείες διατρέχουν κίνδυνο να χάσουν την πρόσβαση σε ιδιωτικές ασφαλιστικές καλύψεις το 2018.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτό: AP / Pablo Martinez Monsivais)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χαστούκι για Τραμπ. Οι Ρεπουμπλικάνοι δεν κατάφεραν να καταργήσουν το Obamacare

Σε διαβούλευση προς αλλαγή το Obamacare

Έξι μήνες Τραμπ: Όλα τα αξιοσημείωτα που είδαμε

SHARE:

24Media Network