Ελευθέρωσαν 200 κρατούμενους

Ελευθέρωσαν 200 κρατούμενους

Άνδρες που έφεραν όπλα και εκρηκτικά επιτέθηκαν σε μία φυλακή στην κεντρική Νιγηρία και απελευθέρωσαν περίπου 200 κρατούμενους, ενώ σκότωσαν έναν δεσμοφύλακα.

"Ενας μεγάλος αριθμός ενόπλων επιτέθηκε στη φυλακή Κότον Κάρφε , έριξε εκρηκτικά στην πύλη και άνοιξαν πυρ", δήλωσε η Χαντίζα Αμίνου, εκπρόσωπος της διοίκησης του σωφρονιστικού συστήματος της πολιτείας Κόγκι.

"Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών και ένας από τους άνδρες μας σκοτώθηκε. Οι ένοπλοι έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τούς δεσμοφύλακες και απελευθέρωσαν 199 κρατούμενους", πρόσθεσε.

Οι κάτοικοι της πόλης αποδίδουν την ευθύνη για την επίθεση στη φυλακή στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

"Χθες βράδυ γύρω στις 19:00 περίπου είκοσι ένοπλοι άνδρες επιτέθηκαν στη φυλακή. Χρησιμοποίησαν εκρηκτικά για να ρίξουν την πύλη της φυλακής και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους δεσμοφύλακες", σημείωσε ο Ισιάκα Γιακούμπ, ένας αυτόπτης μάρτυρας.

"Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τη Μπόκο Χαράμ", πρόσθεσε.

Ένας δημοσιογράφος από την περιοχή δήλωσε από τη μεριά του ότι οι ένοπλοι επέβαιναν σε μηχανές, κάτι που συνηθίζουν τα μέλη της Μπόκο Χαράμ όταν εξαπολύουν επιθέσεις.

Τον Σεπτέμβριο του 2010 η Μπόκο Χαράμ είχε επιτεθεί σε μία φυλακή στην πολιτεία Μπάουσι, με αποτέλεσμα να αποδράσουν περισσότεροι από 700 κρατούμενοι.

SHARE:

24Media Network