Έλον Μασκ: Θα δώσω 6 δισ. δολάρια, αν ο ΟΗΕ αποδείξει ότι θα εξαλειφθεί η πείνα παγκοσμίως

Ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ SHUTTERSTOCK

Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) του ΟΗΕ ζήτησε από τους υπερπλούσιους του κόσμου να βοηθήσουν τους φτωχούς και ο Μασκ απάντησε με πρόκληση.

Ο Έλον Μασκ είναι διατεθειμένος να πουλήσει μέρος της μετοχής του στην Tesla (TSLA) "εδώ και τώρα", αν ο ΟΗΕ καταφέρει να αποδείξει ότι έξι δισεκατομμύρια δολάρια θα εξαλείψουν την πείνα παγκοσμίως.

Όλα ξεκίνησαν, αφότου ο διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) του ΟΗΕ, Ντέιβιντ Μπίσλεϊ, προκάλεσε τους υπερπλούσιους και ειδικότερα τους δύο πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, Τζεφ Μπέζος και Έλον Μασκ— "να συνδράμουν τώρα, άπαξ δια παντός", ώστε να βοηθήσουν στην εξάλειψη της πείνας.

ADVERTISING

Ο Μπίσλεϊ, μιλώντας στην εκπομπή Connect the World του CNNi, είπε χαρακτηριστικά: "Έξι δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσουμε 42 εκατομμύρια ανθρώπους που κυριολεκτικά πρόκειται να πεθάνουν αν δεν τους προσεγγίσουμε. Δεν είναι περίπλοκο".

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla απάντησε στην πρόκληση: "Εάν το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα μπορεί να περιγράψει πώς ακριβώς θα επιλύσουν την πείνα με 6 δισεκατομμύρια δολάρια, θα πουλήσω τις μετοχές της Tesla αμέσως τώρα και θα το κάνω. Αλλά πρέπει να είναι λογιστική ανοιχτού κώδικα, ώστε το κοινό να βλέπει ακριβώς πώς δαπανώνται τα χρήματα".

Ο Μπίσλεϊ απάντησε στον Μασκ, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να διαβεβαιώσει τον δισεκατομμυριούχο ότι το WFP έχει τα συστήματα για διαφάνεια και λογιστική ανοιχτού κώδικα.

"Η ομάδα σας μπορεί να εξετάσει και να συνεργαστεί μαζί μας για να είναι απόλυτα σίγουρη για κάτι τέτοιο. Έξι δισεκατομμύρια δολάρια δεν θα επιλύσουν την πείνα στον κόσμο, αλλά θα αποτρέψουν τη γεωπολιτική αστάθεια, τη μαζική μετανάστευση και θα σώσουν 42 εκατομμύρια ανθρώπους στα πρόθυρα της πείνας. Μια άνευ προηγουμένου κρίση και μια τέλεια καταιγίδα λόγω Covid/συγκρούσεων/κλιματικών κρίσεων", τόνισε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Έλον Μασκ, ΟΗΕ
SHARE:

24Media Network