Ελβετία: Προθυμία να μεσολαβήσει μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας για την ανταλλαγή κρατουμένων τους

Ελβετία: Προθυμία να μεσολαβήσει μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας για την ανταλλαγή κρατουμένων τους
Από τη συνάντηση του Μπάιντεν με τον Πούτιν AP

Η Βέρνη δηλώνει πρόθυμη να μεσολαβήσει μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας για την ανταλλαγή κρατουμένων τους. "Δεν συζητήσαμε αυτό το σημείο λεπτομερώς αλλά σαφώς η Ελβετία είναι διαθέσιμη" δήλωσε ο Παρμελέν.

Ο Ελβετός πρόεδρος Γκι Παρμελέν δήλωσε σήμερα ότι είπε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για τη βούληση της ουδέτερης χώρας να μεσολαβήσει για τις ανταλλαγές κρατουμένων.

Νωρίτερα σήμερα, ο Πούτιν είπε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε συνέντευξη Τύπου ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έθεσε το θέμα των φυλακισμένων στη Ρωσία Αμερικανών πολιτών κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στη σύνοδο κορυφής στη Γενεύη, και ότι πιστεύει πως θα μπορούσαν να βρεθούν κάποιοι συμβιβασμοί.

“Προσφέραμε τις καλές μας υπηρεσίες, αυτό είναι ένα μέρος του DNA μας”, δήλωσε ο Παρμελέν σε χωριστή συνέντευξη Τύπου μετά τις διμερείς συνομιλίες με τον Πούτιν. “Όσον αφορά μια ειδική μεσολάβηση στη διαδικασία που ξεκίνησε με τις ΗΠΑ, δεν συζητήσαμε αυτό το σημείο λεπτομερώς αλλά σαφώς η Ελβετία είναι διαθέσιμη”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα