Αδυνατισμένος ο Κιμ Γιονγκ Ουν στην πρώτη του εμφάνιση μετά από ένα μήνα – Φήμες για την υγεία του

Αδυνατισμένος ο Κιμ Γιονγκ Ουν στην πρώτη του εμφάνιση μετά από ένα μήνα – Φήμες για την υγεία του
O ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν AP

Πολύ πιο αδύνατος φαίνεται ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση έπειτα από ένα μήνα. Αντιμετωπίζει προβλήματα με την υγεία του ή απλώς έκανε δίαιτα;

Νέες φήμες για την κατάσταση υγείας του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, κυκλοφόρησαν έπειτα από την πρώτη του δημόσια εμφάνιση έπειτα από καιρό, κατά την οποία φάνηκε αρκετά αδυνατισμένος.

Το NK News, αναλύοντας την εικόνα του Κιμ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, δήλωσε ότι ο ηγέτης φαίνεται να έχει χάσει “σημαντικό βάρος”.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, που εδρεύει στη Σεούλ, δημοσίευσε μάλιστα φωτογραφία του Κιμ, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι 37 ετών, να έχει σφίξει το λουράκι του αγαπημένου του ρολογιού, αξίας 12.000 δολαρίων.

Εύλογα καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι ο αριστερός καρπός του Κιμ είναι πολύ πιο λεπτός συγκριτικά με εικόνες που τραβήχτηκαν τον Νοέμβριο του 2020 και τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ένας φανατικός καπνιστής του οποίου ο πατέρας, Kim Jong-il, πέθανε ξαφνικά από καρδιακή προσβολή τον Δεκέμβριο του 2011, αντιμετωπίζει χρόνια θέματα υγείας που έχουν προκύψει από το βάρος και τον τρόπο ζωής του.

Η εθνική υπηρεσία πληροφοριών της Νότιας Κορέας είχε πληροφορήσει τους βουλευτές το περασμένο έτος ότι πιστεύεται ότι ο Κιμ ζύγιζε 140 κιλά και ότι κατά μέσο όρο από το 2011 που ανέλαβε την εξουσία, κέρδιζε 6 με 7 κιλά ετησίως.

Μέχρι στιγμής, όπως μεταδίδει ο Guardian, δεν έχει γίνει σαφές εάν η αδυνατισμένη εμφάνιση του ηγέτη ήταν αποτέλεσμα κάποιας ασθένειας ή εάν προέκυψε από τη συνειδητή του απόφαση να χάσει βάρος.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Απρίλιο είχαν κυκλοφορήσει φήμες από κάποια ιαπωνικά και κινεζικά μέσα ενημέρωσης ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας ήταν νεκρός λόγω καρδιακής δυσλειτουργίας. Ακόμα, τον Αύγουστο που μας πέρασε, είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι ο Κιμ ήταν σε κώμα. Αυτό βέβαια διαψεύστηκε μετά την επανεμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν σε σύσκεψη του κυβερνώντος κόμματος, με το οπτικοακουστικό υλικό του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου της Βόρειας Κορέας, KCNA να βάζει τέλος στις φήμες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα