Εμμένουν στις θέσεις τους για το όνομα οι Σκοπιανοί

Εμμένουν στις θέσεις τους για το όνομα οι Σκοπιανοί

Το θέμα της ονομασίας συζήτησαν ο γγ του ΟΗΕ και ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ. Στις γνωστές θέσεις των Σκοπίων αναφέρθηκε ο Γκιόργκι Ιβάνοφ

Το ζήτημα της ονομασίας συζητήθηκε στην χθεσινή συνάντηση του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-Μουν, με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του γγ του διεθνούς Οργανισμού, κατά τη συνάντηση «αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις προοπτικές για την από καιρό αναμενόμενη επίλυση της διαφοράς του "ονόματος" με την Ελλάδα», προσθέτοντας ότι ο γγ και ο πρόεδρος (της ΠΓΔΜ) συζήτησαν και για τη σύνοδο κορυφής για την κλιματική αλλαγή.

Στο μεταξύ, ο κ. Ιβάνοφ, προσφωνώντας τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αναφέρθηκε στις γνωστές θέσεις των Σκοπίων για το θέμα του ονόματος, υπογραμμίζοντας την «ανάγκη σεβασμού» της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης και έκανε λόγο για «ανήθικο και παράνομο αποκλεισμό» της ΠΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Επίσης, είπε ότι η χώρα του «είναι έτοιμη για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση» στο θέμα του ονόματος, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου.

Ο κ. Ιβάνοφ διατύπωσε την άποψη ότι «το θέμα της ταυτότητας δεν ήταν ποτέ μέρος αυτού του πλαισίου», καλώντας παράλληλα τα Ηνωμένα Έθνη «να ασχοληθούν και να αφιερώσουν τη μέγιστη προσοχή στην εξεύρεση μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network