Εμβόλιο κορονοϊού: “Αποτελεσματικό πάνω από 90% το Sputnik-V” λένε οι Ρώσοι

Εμβόλιο κορονοϊού: “Αποτελεσματικό πάνω από 90% το Sputnik-V” λένε οι Ρώσοι
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν AP

Με διαφορά λίγων ωρών από τις Pfizer Inc - BioNTech, το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι και το δικό του εμβόλιο για τον κορονοϊό είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό.

Το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik-V είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό ανακοίνωσε την Δευτέρα (09/11) σύμβουλος του ρωσικού υπουργείου Υγείας λίγη ώρα αφότου οι εταιρείες Pfizer Inc and BioNTech ανακοίνωσαν αντίστοιχη αποτελεσματικότητα για το πειραματικό εμβόλιο που αναπτύσσουν.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε η Αξάνα Ντράπκινα, σύμβουλος του υπουργείου Υγείας της Ρωσίας και διευθύντρια του Ιατρικού Ερευνητικού Κέντρου θεραπείας και προληπτικής ιατρικής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

“Με εντολή του υπουργείου Υγείας της Ρωσίας πραγματοποιούμε ελέγχους σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sputnik-V, σε όσους εμβολιάστηκαν. Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις μας, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου υπερβαίνει επίσης το 90%. Η εμφάνιση ενός ακόμη αποτελεσματικού εμβολίου είναι καλή είδηση για όλους” δήλωσε η Ντράπκινα σχολιάζοντας την ανακοίνωση της εταιρείας Pfizer για τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών του εμβολίου της κατά της Covid-19.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα