Εμβόλιο κορονοϊού: “Χρυσή” επίδοση από Ισραήλ, “πατώνουν” οι ΗΠΑ- Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Εμβόλιο κορονοϊού: “Χρυσή” επίδοση από Ισραήλ, “πατώνουν” οι ΗΠΑ- Πού βρίσκεται η Ελλάδα
Γυναίκα στο Ισραήλ AP

Το Ισραήλ είναι μακράν η καλύτερη χώρα στην πορεία του εμβολιασμού για την covid-19 καθώς έχει καταφέρει ήδη να εμβολιάσει σχεδόν το 10% του πληθυσμού του.

Η πορεία του εμβολιασμού των κατοίκων του Ισραήλ για τον κορονοϊό συνεχίζεται με αστραπιαίες ταχύτητες.

Το Υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ανήμερα την Πρωτοχρονιά ότι έχουν εμβολιαστεί ήδη 950.000 πολίτες, αριθμός που αγγίζει το 10% του συνολικού πληθυσμού.

Στο σχετικό κατάλογο, όπως γίνεται κατανοητό, το Ισραήλ φιγουράρει πρώτο ενώ δεύτερο αλλά με τεράστια διαφορά ακολουθεί το Μπαχρέιν το οποίο έχει εμβολιάσει το 3,37% του πληθυσμού του.

Αντίθετα, η επίδοση των ΗΠΑ, χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη από την πανδημία της Covid-19, μπορεί να χαρακτηριστεί απογοητευτική.

Εχουν εμβολιαστεί 2.000.000 περίπου άνθρωποι ενώ στόχος ήταν να εμβολιαστούν 20.000.000 πριν από την Πρωτοχρονιά κάτι που δεν κατέστη δυνατόν.

Εντύπωση, τέλος, προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορές στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες υποτίθεται ότι έχον μοιραστεί τις ίδιες ποσότητες εμβολίων.

Το ποσοστό της Γερμανίας είναι 0,16% και της Ιταλίας (όπως και της Ελλάδας) 0,02%.

Το πλάνο των εμβολιασμών στην Ελλάδα

Όπως ανέφερε τη Δευτέρα 28/12 ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, έως τα τέλη Ιανουαρίου θα παραλάβουμε 419.250 δόσεις, τον Φεβρουάριο θα παραλάβουμε 333.450 δόσεις και έως τα τέλη Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει 1.255.800 εκατ. δόσεις. «Αυτός ο αριθμός είναι πιθανό να αυξηθεί εάν καταλήξει η ΕΕ σε συμφωνία για επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις» τόνισε.

Πρόσθεσε ότι μόλις δοθεί η έγκριση αναμένουμε παραδόσεις από την Moderna (240.000 δόσεις το πρώτο τρίμηνο) και την Astrazeneca (500.000 ως το τέλος Ιανουαρίου, 800.000 έως το Φεβρουάριου, 1,5 εκ. δόσεις τον Μάρτιο και 2,2 εκ. έως τον Απρίλιο).

Ο ίδιος είπε ότι θα λάβουμε αριθμό δόσεων και από τις εταιρείες Sanofi, Johnson & Johnson και Curevac. Τόνισε δε ότι αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί 85.000 άτομα ως τις τελευταίες μέρες του Ιανουαρίου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα