Εμβόλιο κορονοϊού Sputnik V: Η Ρωσία θα καταθέσει αίτηση έγκρισης στην Ε.Ε. τον επόμενο μήνα

Εμβόλιο κορονοϊού Sputnik V: Η Ρωσία θα καταθέσει αίτηση έγκρισης στην Ε.Ε. τον επόμενο μήνα
Ρωσικό εμβόλιο κατά της COVID-19 SHUTTERSTOCK

Το ρωσικό εμβόλιο κατά της Covid-19, Sputnik V, θα παράγεται σε επτά χώρες. Έχει εγκριθεί στην Αργεντινή, την Λευκορωσία, την Σερβία και αναμένεται να κατατεθεί αίτηση έγκρισής του στην Ε.Ε. σύντομα.

Η Ρωσία θα υποβάλει επίσημη αίτηση στην Ευρωπαϊκή Ενωση τον επόμενο μήνα για την έγκριση του εμβολίου κατά της Covid-19 Sputnik V, δήλωσε σήμερα ο Κίριλ Ντμίτριεφ, επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

Τα αποτελέσματα της αξιολόγηση εξ ομοτίμων του ρωσικού εμβολίου θα δημοσιευθεί σύντομα και θα αποδειχθεί η υψηλή του αποτελεσματικότητα, δήλωσε ο Κίριλ Ντμίτριεφ σε συνέντευξή του στο forum Reuters Next.

Το εμβόλιο Sputnik V θα παράγεται σε επτά χώρες, διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι οι ρυθμιστικές αρχές εννέα χωρών αναμένεται να εγκρίνουν το εμβόλιο για χρήση αυτόν μήνα. Έχει εγκριθεί στην Αργεντινή, την Λευκορωσία, την Σερβία και αλλού.

Η Ρωσία, η οποία είναι η τέταρτη χώρα σε αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο. Σχεδιάζει να ξεκινήσει μαζικούς εμβολιασμούς την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εμβόλιο κορονοϊού, Ρωσία, Ευρωπαϊκή Ένωση
SHARE:

24Media Network