Εμβόλιο Pfizer: “Απαγορευτικό για όσους έχουν αλλεργίες”

Εμβόλιο Pfizer: “Απαγορευτικό για όσους έχουν αλλεργίες”
Εμβολιασμός κατά του covid-19 AP

Αυστηρή σύσταση για όσους έχουν αλλεργίες εξέδωσαν οι βρετανικές αρχές μετά τις αλλεργικές αντιδράσεις που προκλήθηκαν σε δύο υγειονομικούς από το εμβόλιο

Αξιωματούχοι της Υγείας στην Μεγάλη Βρετανία, καλούν όσους έχουν σημαντικό ιστορικό αλλεργιών να μην εμβολιαστούν κατά της Covid-19.

Η Βρετανία έγινε την Τρίτη η πρώτη χώρα που ξεκίνησε τους εμβολιασμούς στον πληθυσμό, με το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech, το οποίο προκάλεσε σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις σε δύο υγειονομικούς.

“Όπως συνηθίζεται με τα νέα εμβόλια, η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων και φροντίδας υγείας συμβουλεύει προληπτικά όσους έχουν σημαντικό ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων να μην λάβουν το εμβόλιο, καθώς είχε επιπλοκές σε δύο άτομα με τέτοιο ιστορικό”, ανέφερε σε δήλωσή του ο Στίβεν Πόουις, διευθυντής του βρετανικού ΕΣΥ.

“Όσοι έχουν ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων σε εμβόλια, φάρμακα ή τροφές (όπως γνωστές αλλεργίες, αναφυλακτικές αντιδράσεις ή φέρουν συσκευές αυτοενιεμένης αδρεναλίνης), δεν θα πρέπει να λαμβάνουν το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech”, αναφέρει η ανακοίνωση της αρχής.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, οι δύο υγεινομικοί είναι καλά στην υγεία τους, ενώ τονίζουν πως τέτοιου είδους αντιδράσεις δεν είναι σπάνιες ακόμη και για το εμβόλιο της γρίπης”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα