Σάντσεθ για Σύνοδο Κορυφής: “Ένα πραγματικό σχέδιο Μάρσαλ”

Σάντσεθ για Σύνοδο Κορυφής: “Ένα πραγματικό σχέδιο Μάρσαλ”
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ. AP

"Είναι μια καταπληκτική συμφωνία για την Ευρώπη και μια καταπληκτική συμφωνία για την Ισπανία", δήλωσε ο Σάντσεθ στους δημοσιογράφους.

Η Ισπανία θα λάβει 140 δισεκατομμύρια ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης της ΕΕ, το οποίο εγκρίθηκε σήμερα από τους ηγέτες των 27 χωρών μελών, έπειτα από πέντε ημέρες μαραθώνιων συνομιλιών, δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Από τα χρήματα αυτά τα 72,5 δισεκατομμύρια θα αφορούν επιχορηγήσεις και τα υπόλοιπα θα δοθούν με τη μορφή δανείου, εξήγησε ο Σάντσεθ.

«Είναι μια καταπληκτική συμφωνία για την Ευρώπη και μια καταπληκτική συμφωνία για την Ισπανία», δήλωσε ο Σάντσεθ σήμερα στους δημοσιογράφους.

«Η Ευρώπη έθεσε τις βάσεις για μια απάντηση στην κρίση covid-19 χωρίς να χάσει το όραμά της για το μέλλον», πρόσθεσε ο Ισπανός πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία «ένα πραγματικό σχέδιο Μάρσαλ».

Η Ισπανία θα χρησιμοποιήσει τους ευρωπαϊκούς πόρους για να ενισχύσει τις επενδύσεις με στόχο την ψηφιακή μεταμόρφωση της χώρας, τη μετάβασή της προς πιο πράσινες πηγές ενέργειας αλλά και την παιδεία, εξήγησε ο Σάντσεθ.

Ιταλία και Ισπανία είναι οι δύο χώρες της ΕΕ που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα