Ένας νεκρός στην Ισπανία από την κακοκαιρία

Τουλάχιστον ένας νεκρός στην Ισπανία από την κακοκαιρία, άλλοι δύο αγνοούνται. Κύματα ύψους οκτώ μέτρων χτύπησαν και το Μαρόκο

Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει τις ακτές της δυτικής Ευρώπης και το Μαρόκο στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον έναν άνθρωπο στην Ισπανία, όπου άλλοι δύο παραμένουν αγνοούμενοι αφού παρασύρθηκαν από τεράστια κύματα στις ακτές της Γαλικίας.

Κύματα ύψους πολλών μέτρων εξακολουθούν να σαρώνουν τα παράλια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνοούμενων που παρασύρθηκαν ενώ έκαναν περίπατο στην παραλία του Βαλντοβίνιο, στην περιοχή της Λα Κορούνια.

Νωρίτερα, η υπηρεσία έρευνας και διάσωσης είχε ανακοινώσει μέσω του λογαριασμού της στο Twitter ότι βρέθηκε νεκρός στην παραλία του Βαλντοβίνιο ένας 67χρονος κάτοικος της κοινότητας αυτής. Οι δύο αγνοούμενοι είναι ο κουνιάδος του και η ανιψιά του. Όλοι τους παρασύρθηκαν ενώ στέκονταν σε έναν απόκρημνο βράχο, πλάι στη θάλασσα.

Η μετεωρολογική υπηρεσία είχε σημάνει "κόκκινο συναγερμό" —το ανώτατο επίπεδο— προειδοποιώντας ότι τα κύματα θα μπορούσαν να φτάσουν σε ύψος τα 9 μέτρα.

Η βροχή που συνεχίζει να πέφτει στην περιοχή, συνοδευόμενη από ισχυρούς ανέμους, έχει προκαλέσει πολλές πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή.

Κύματα ύψους έως και 8 μέτρων έπληξαν επίσης το Μαρόκο όπου αναφέρθηκαν σημαντικές ζημιές και πλημμύρες στην Καζαμπλάνκα και το Ραμπάτ. Στην Καζαμπλάνκα, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, ο παραλιακός δρόμος Άιν Ντιάμπ πλημμύρισε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα εστιατόρια που βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου αυτού καταστράφηκαν: οι βιτρίνες έσπασαν, τραπέζια, καρέκλες ακόμη και ψυγεία παρασύρθηκαν από τα νερά και οι ιδιοκτήτες τους εκτιμούν ότι υπέστησαν ζημιές ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Σύμφωνα με το μαροκινό πρακτορείο ΜΑΡ έχει υποστεί ζημιές και το λιμάνι της Καζαμπλάνκας ενώ τέσσερις ναυτικοί τραυματίστηκαν και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πόλης.

Στο Ραμπάτ, βορειότερα, ο παραλιακός δρόμος έκλεισε καθώς εκατοντάδες βράχοι κατακρημνίστηκαν εξαιτίας της σφοδρής θαλασσοταραχής. Ζημιές έχουν αναφερθεί επίσης και στην πόλη Σάφι, νοτιοδυτικά της Καζαμπλάνκα.

Η καταιγίδα αυτή οφείλεται σε ένα βαρομετρικό χαμηλό στον βόρειο Ατλαντικό που συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 100 χιλιομέτρων την ώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network