Παραμένει η ακυβερνησία

Παραμένει η ακυβερνησία

Ο βασιλιάς του Βελγίου Αλβέρτος ο Β' ανέθεσε  στον ολλανδόφωνο συντηρητικό πολιτικό Βόουτερ Μπέκε να επιχειρήσει την επίλυση του πολιτικού αδιεξόδου της χώρας που παραμένει επί εννέα μήνες χωρίς κυβέρνηση.

Παραμένει το πρόβλημα ακυβερνησίας στο Βέλγιο που είχε  προχώρησει σε πρόωρες εκλογές στις 13 Ιουνίου του 2010 μετά από διαμάχη για την εξουσία μεταξύ της ολλανδόφωνης πλειοψηφίας και της γαλλόφωνης μειοψηφίας της χώρας που έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση. Αλλά η ψηφοφορία δεν έλυσε το πρόβλημα αντιθέτως ενίσχυσε περαιτέρω τη διαμάχη μεταξύ των πολυπληθέστερων και οικονομικά εύρωστων Φλαμανδών και των οικονομικά ασθενέστερων Βαλώνων και ο σχηματισμός κυβέρνησης απέτυχε.

Ο βασιλιάς Αλβέρτος ο Β' συναντήθηκε σήμερα με τον Βόουτερ Μπέκε επικεφαλής του Φλαμανδικού Συντηρητικού Κόμματος (CD&V) και τον επιφόρτισε "να προεδρεύει της διαπραγματευτικής αποστολής που θα προετοιμάσει μια συμφωνία αναφορικά με κρατικές μεταρρυθμίσεις", αναφέρεται σε σύντομη ανακοίνωση.

Ο Μπέκε θα επιχειρήσει τη σύναψη μιας εξαιρετικά δύσκολης συμφωνίας για το πώς θα διανεμηθούν οι κυβερνητικές εξουσίες και τα κονδύλια μεταξύ των δύο πλευρών, ένα ακανθώδες θέμα που δηλητηριάζει επί χρόνια την πολιτική ατμόσφαιρα στο Βέλγιο.

SHARE:

24Media Network