Ένταση στις Κεντρικές Φυλακές στη Λευκωσία

Ένταση στις Κεντρικές Φυλακές στη Λευκωσία

Ένταση στις Κεντρικές Φυλακές στη Λευκωσία. Αρνείται τα περί μειωμένων ποσοτήτων φαγητού ο αναπληρωτής διευθυντής του σωφρονιστικού ιδρύματος

Ένταση επικρατεί στις Κεντρικές Φυλακές στη Λευκωσία, την οποία ο αναπληρωτής διευθυντής του σωφρονιστικού ιδρύματος Γιώργος Τρυφωνίδης, απέδωσε σε προσπάθεια βαρυποινιτών να δημιουργήσουν συνθήκες που θα τους επιτρέψουν να επιβάλουν τον έλεγχό τους.

Ο κ. Τρυφωνίδης διέψευσε δημοσίευμα ότι 200 από τους περίπου 600 κατάδικους κήρυξαν απεργία πείνας, αλλά ανέφερε ότι κατάδικοι αρνήθηκαν να προσέλθουν για φαγητό το βράδυ του Σαββάτου και το μεσημέρι της Κυριακής, λέγοντας ότι δεν πεινούσαν.

Το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Πολίτης» ανέφερε ότι οι κατάδικοι διαμαρτύρονταν επειδή μειώθηκε η ποσότητα του φαγητού που τους παρέχεται.

Ο κ. Τρυφωνίδης διέψευσε το δημοσίευμα λέγοντας ότι, αντίθετα, η ποσότητα του φαγητού αυξήθηκε. «Πολλές οικογένειες θα ζήλευαν το φαγητό που παρέχεται στις φυλακές» είπε ο κ. Τρυφωνίδης.

Επίσης είπε ότι οι περισσότεροι από τους κρατούμενους, οι οποίοι αρνήθηκαν χθες να λάβουν τροφή έφαγαν σήμερα κανονικά.

Με τον κ. Τρυφωνίδη επικοινώνησε τηλεφωνικά το πρωί ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network