Εντοπίστηκε 14χρονη αγνοούμενη Γαλλίδα. Αυξάνονται οι μαχητές στο συριακό έδαφος

Εντοπίστηκε 14χρονη αγνοούμενη Γαλλίδα. Αυξάνονται οι μαχητές στο συριακό έδαφος

Χάρη σε σήμα της Ιντερπόλ εντοπίστηκε 14χρονη που αγνοούνταν από τις 18 Ιουλίου

Μια γαλλίδα έφηβη 14 ετών, που αγνοείται από τις 18 Ιουλίου και η οποία είχε εκφράσει την επιθυμία να ταξιδέψει στη Συρία, εντοπίστηκε σήμερα το πρωί στη Λιέγη του Βελγίου, ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Η έφηβη αυτή από την Ισέρ, «οι γονείς της οποίας είχαν δηλώσει την εξαφάνισή της την 18η Ιουλίου και η οποία είχε εκφράσει επανειλημμένα την πρόθεσή της να ταξιδέψει στη Συρία, εντοπίστηκε χάρη στο σήμα της Ιντερπόλ», δήλωσε ο Καζνέβ κατά την έναρξη της συζήτησης στην Εθνοσυνέλευση ενός νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Ένας από τους στόχους του νομοσχεδίου αυτού είναι να εμποδίζονται οι νεαροί Γάλλοι να ταξιδεύουν στη Συρία, κυρίως την επιβολή μιας διοικητικής απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, την κατάσχεση του διαβατηρίου και της ταυτότητάς τους.

«Όσοι και όσες σκέφτονται να φύγουν, είτε εξαιτίας μιας νοσηρής έλξης από τη βία, είτε λόγω απελπισίας, στο όνομα ενός θρησκευτικού ιδεώδους ή ακόμα λόγω ρομαντισμού ή λόγω συμπόνιας για τα θύματα του καθεστώτος (του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ) Άσαντ θέλω να πω ότι διαπράττουν ένα ολέθριο και ανεπανόρθωτο λάθος», υπογράμμισε ο Καζνέβ.

«Ο αριθμός των νεαρών Γάλλων που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί και μάχονται στο συριακό έδαφος δεν σταματά να αυξάνεται. Οι μαχητές έχουν φτάσει (...) τους 350, περιλαμβανομένων τουλάχιστον 63 γυναικών και έξι ανηλίκων», σημείωσε ο Γάλλος υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network