Επεισόδιο Ερντογάν με δημοσιογράφο για τα όπλα στη Συρία

Turkish President Recep Tayyip Erdogan, delivers a speech during a press conference with French President Emmanuel Macron at the Elysee Palace in Paris, Friday, Jan.5, 2018. Erdogan is traveling to Paris for talks with Macron, amid protests over press freedom and the deteriorating state of human rights in Turkey. (Ludovic Marin, Pool via AP)
Turkish President Recep Tayyip Erdogan, delivers a speech during a press conference with French President Emmanuel Macron at the Elysee Palace in Paris, Friday, Jan.5, 2018. Erdogan is traveling to Paris for talks with Macron, amid protests over press freedom and the deteriorating state of human rights in Turkey. (Ludovic Marin, Pool via AP) AP

"Επίθεση" Ερντογάν σε δημοσιογράφο σχετικά με την προμήθεια όπλων στο Ισλαμικό Κράτος

Εναντίον δημοσιογράφου που τον ρώτησε για το ζήτημα της προμήθειας όπλων από την Άγκυρα στο Ισλαμικό Κράτος το 2014, καταφέρθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Παρίσι με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν.

Εναντίον δημοσιογράφου που τον ρώτησε για το ζήτημα της προμήθειας όπλων από την Άγκυρα στο Ισλαμικό Κράτος το 2014, καταφέρθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Παρίσι με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν.

ADVERTISING

Ο δημοσιογράφος, που εργάζεται για την εκπομπή "Envoyé spécial" του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου France 2, ρώτησε τον πρόεδρο της Τουρκίας σχετικά με το περιστατικό του Ιανουαρίου του 2014, που αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2015, όταν εμποδίστηκε η διέλευση φορτηγών που ανήκαν στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (MIT) και υπήρχαν υποψίες ότι μετέφεραν όπλα για τους μαχητές του αυτοαπακαλούμενου Ισλαμικού Κράτους.

Όταν αυτή η υπόθεση αποκαλύφθηκε στην Τουρκία, η Άγκυρα την είχε χαρακτηρίσει μηχανορραφία με την υπογραφή του Φετουλάχ Γκιουλέν, του πρώην ιεροκήρυκα που βρίσκεται αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ.

Στον Γκιουλέν και την οργάνωσή του FETO η Άγκυρα επιρρίπτει την ευθύνη για την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016, μια κατηγορία που απορρίπτει κατηγορηματικά ο Γκιουλέν.

"Μιλάς (χρησιμοποιώντας) λόγια της FETO, όχι ως δημοσιογράφος" απάντησε ο Τούρκος πρόεδρος, εμφανώς εκνευρισμένος, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του.

"Εκείνοι που είχαν κάνει αυτές τις επιχειρήσεις ήταν εισαγγελείς της FETO, τώρα βρίσκονται στη φυλακή".

"Μου θέτεις αυτό το ερώτημα, όμως γιατί δεν ρωτάς τις ΗΠΑ που έστειλαν 4000 φορτηγά με όπλα στη Συρία;" συνέχισε ο ίδιος.

"Είσαι δημοσιογράφος, όχι; Οφείλεις να ερευνήσεις κι αυτό επίσης" σημείωσε ο Ερντογάν και προειδοποίησε: "δεν έχετε ενώπιόν σας κάποιον που θα το καταπιεί αυτό εύκολα".

Πηγή:ΑΜΠΕ Φωτογραφία:Ludovic Marin, Pool via AP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

'Πόρτα' Μακρόν σε Ερντογάν: Οι εξελίξεις στην Τουρκία δεν επιτρέπουν πρόοδο στην ενταξιακή διαδικασία

SHARE:

24Media Network