Επέμβαση αστυνομίας σε διαδήλωση στο Μπαχρέιν

Επέμβαση αστυνομίας σε διαδήλωση στο Μπαχρέιν

Στον τραυματισμό δύο ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα οδήγησε η επέμβαση της αστυνομίας σε διαδήλωση

Δύο εξέχοντες ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Μπαχρέιν τραυματίστηκαν όταν αστυνομικοί επενέβησαν εναντίον διαδήλωσης κατά των παράνομων φυλακίσεων στην πρωτεύουσα Μανάμα.

Ο Νάμπιλ Ρατζάμπ, επικεφαλής του Κέντρου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Μπαχρέιν, τραυματίστηκε στο πρόσωπο αφού χτυπήθηκε από μια χειροβομβίδα κρότου-λάμψης. Ο Σάγιεντ Γιούσεφ αλ Μουχάφντα, στέλεχος της ίδιας οργάνωσης, υπέστη μικροτραυματισμούς στο χέρι και στο πόδι αφού επίσης χτυπήθηκε από χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Η ακτιβίστρια και ιστολόγος Ζάιναμπ αλ Χαουάτζα, κόρη του φυλακισμένου ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα Αμπντουλχαντί αλ Χαουάτζα, ο οποίος εκτίει ισόβια, υπέστη ψεκασμό με σπρέι πιπεριού από αστυνομικούς στην διάρκεια των επεισοδίων.

Ακτιβιστές είπαν ότι ο Ρατζάμπ ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς αφού χτυπήθηκε από τη χειροβομβίδα κρότου-λάμψης. Κατά τις μαρτυρίες τους, πολλοί αστυνομικοί χτύπησαν τον Ρατζάμπ στο κεφάλι, στο λαιμό και στην πλάτη.

Ο Ρατζάμπ, ο οποίος συνεργάζεται με την Διεθνή Ομοσπονδία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (FIDH) και το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με ακτιβιστές, η κατάστασή του είναι σταθερή.

Το υπουργείο Εσωτερικών διέψευσε τις πληροφορίες που έδωσαν στην δημοσιότητα οι ακτιβιστές υποστήριξε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ότι οι αστυνομικοί "τον βρήκαν πεσμένο στο έδαφος αφού έτρεψε σε φυγή [όσους συμμετείχαν σε] πορεία χωρίς άδεια" και τον πήγαν στο νοσοκομείο. Δεν είναι σαφές εάν συνελήφθη, αλλά σημείωσε ότι η διαδήλωση ήταν παράνομη και θα ακολουθηθούν "νομικές διαδικασίες εναντίον των παραβατών" του νόμου.

Το Μπαχρέιν, ένα βασίλειο στο οποίο πλειοψηφούν οι σιίτες αλλά κυβερνά μια σουνιτική δυναστεία, έδρα του Πέμπτου Στόλου του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, κατέστειλε βίαια μια σειρά αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων που άρχισε το Φεβρουάριο του 2010, με τη βοήθεια άλλων μοναρχιών του Κόλπου. Πάνω από 1.000 άνθρωποι φυλακίστηκαν, ορισμένοι εκ των οποίων βασανίστηκαν μέχρι θανάτου.

SHARE:

24Media Network