Επικό: 10χρονος ζήτησε συμβουλές από την Qantas για να ανοίξει δική του αεροπορική εταιρεία - Τι απάντηση έλαβε

Αεροπορική εταιρεία Qantas
Αεροπορική εταιρεία Qantas AP

Ονειρεύεσαι να δημιουργήσεις μία αεροπορική εταιρεία αλλά δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις; Ένα 10χρονο αγόρι απευθύνθηκε κατευθείαν στον ανώτερο για συμβουλές.

Ο Alex Jacquot, 10 ετών, από την Αυστραλία, πήρε την απόφαση να γράψει στον διευθύνοντα σύμβουλο της αεροπορικής εταιρείας Qantas, Alan Joyce, για να ζητήσει συμβουλές σχετικά με το πώς να εξελίξει την αεροπορική του εταιρεία.

"Σας παρακαλώ να με πάρετε στα σοβαρά", ξεκινάει το γράμμα. Ως ιδρυτής της "επερχόμενης" αεροπορικής εταιρείας, ονόματι "Oceania Express", το μικρό αγόρι ζήτησε συμβουλές για το πώς να εξελίξει την επιχείρησή του.

ADVERTISING

Το 10χρονο παιδί διαβεβαίωσε τον επικεφαλής της εταιρείας Qantas ότι έχει ήδη αρχίσει να δουλεύει πάνω σε κάποιους τομείς της επιχείρησής του (τι είδους αεροπλάνων θα χρειαστεί, τους αριθμούς των πτήσεων και το φαγητό). Πρόσθεσε ότι συνιδρυτής της εταιρείας είναι ο φίλος του Wolf και πως έχουν "προσλάβει" επικεφαλής Νομικού Τμήματος, Συντήρησης κ.ά. Παρ'όλα αυτά, εξομολογήθηκε πως αντιμετωπίζει πρόβλημα σχετικά με το πώς να την προχωρήσει , ενώ επίσης μοιράζεται και τον προβληματισμό του για την επιλογή αεροσκαφών για την πτήση από Σίδνει/ Μελβούρνη προς Λονδίνο, όσον αφορά το θέμα του ύπνου των επιβατών.

"Επειδή βρίσκομαι σε περίοδο σχολικών διακοπών, έχω πολύ χρόνο να δουλέψω. Αλλά δεν ξέρω τι να κάνω. Μήπως έχετε κάποια ιδέα για το τί μπορώ να κάνω; Καθώς είδα ότι είστε ο διευθυντής της εταιρείας Qantas, σκέφτηκα να σας ρωτήσω" γράφει στο γράμμα του.

Στην απάντησή του, ο κύριος Joyce ευχαρίστησε τον μικρό Άλεξ που ήρθε σε επαφή μαζί του , παραδέχθηκε ότι "είχε ακούσει κάποιες φήμες για μία επερχόμενη είσοδο στην αγορά", ενώ επίσης δέχτηκε να τον συναντήσει από κοντά.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι κανονικά δεν συνήθιζε να δίνει συμβουλές σε ανταγωνιστές, αλλά πως θα έκανε μία εξαίρεση για εκείνον "επειδή και εγώ όταν ήμουν νέο αγόρι είχα τόση περιέργεια για τα αεροπλάνα, τις πτήσεις και όλα τα σχετικά".

Ο Άλεξ μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό και ομολόγησε πως ήταν πολύ ενθουσιασμένος όταν έλαβε απάντηση στο γράμμα του.

Συγκεκριμένα είπε: " Στο σπίτι χοροπηδούσα για 10 λεπτά. Δεν μπορώ να το πιστέψω."

Η μητέρα του είπε στην εφημερίδα "The Australian" ότι οι ημερομηνίες της συνάντησης του Άλεξ με τον Joyce έχουν κανονιστεί.


Πηγή: 

BBC

SHARE:

24Media Network