Επιστολή του Κόρμπιν στη βασίλισσα: “Ο Τζόνσον να λογοδοτήσει στο κοινοβούλιο”

Επιστολή του Κόρμπιν στη βασίλισσα: “Ο Τζόνσον να λογοδοτήσει στο κοινοβούλιο”
Ο επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν AP

Αμεση ήταν η αντίδραση του επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν στην πρόθεση του Μπόρις Τζόνσον να κλείσει τη Βουλή.

Ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν έγραψε στην βασίλισσα Ελισάβετ για να της εκφράσει την ανησυχία του για την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για να την αναστολή της λειτουργίας του κοινοβουλίου και για να ζητήσει συνάντηση μαζί της, σύμφωνα με την επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ της εφημερίδας The Guardian Χέδερ Στιούαρτ.

Ο Μπόρις Τζόνσον πρέπει να λογοδοτήσει στους βουλευτές αφού επιδιώκει την αύξηση του χρόνου κατά τον οποίο το κοινοβούλιο δεν θα βρίσκεται σε λειτουργία, δήλωσε ο ίδιος ο Τζέρεμι Κόρμπιν.

«Πρέπει να λογοδοτήσει στο κοινοβούλιο – όχι κλείνοντας το κοινοβούλιο, αλλά παρακολουθώντας τις συνεδριάσεις και απαντώντας στις ερωτήσεις… Οταν το κοινοβούλιο θα συνέλθει βάσει του χρονοδιαγράμματός του για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα την επόμενη εβδομάδα, το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να προωθήσουμε νομοθεσία για να προλάβουμε αυτό που πάει να κάνει και το δεύτερο θα είναι η κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον του σε κάποια στιγμή», είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα