Επιστολή προς τον Κορέα : "Δώστε άσυλο στον Ασάνζ"

Επιστολή προς τον Κορέα : "Δώστε άσυλο στον Ασάνζ"
PHOTOGRAPH: CARL COURT/AFP/GETTY

Μια επιστολή υπογεγραμμένη από προσωπικότητες των ΗΠΑ στηρίζει το αίτημα για χορήγηση πολιτικού ασύλου που κατέθεσε στον Ισημερινό ο ιδρυτής του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ.

Αίτημα για χορήγηση πολιτικού ασύλου, το οποίο στηρίζουν με κοινή επιστολή τους προσωπικότητες των ΗΠΑ, κατέθεσε στη Δημοκρατία του Ισημερινού ο ιδρυτής του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ.

Την επιστολή υπογράφουν προσωπικότητες όπως ο Μάικλ Μουρ, ο Νόαμ Τσόμσκι και ο Όλιβερ Στόουν παραδόθηκε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, την ώρα που η χώρα εξετάζει το αίτημα του Ασάνζ.

Η επιστολή παραδόθηκε στην πρεσβεία μαζί με 4.000 υπογραφές Αμερικανών που καλούν τον πρόεδρο του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα να εγκρίνει το αίτημα του Ασάνζ.

"Σας καλούμε να δώσετε πολιτικό άσυλο στον κ. Ασάνζ, καθώς το "έγκλημα" που διέπραξε είναι αυτό της άσκησης της δημοσιογραφίας" αναφέρει η επιστολή που έχει ως παραλήπτη τον Ρ.Κορέα.

"Επειδή αυτή είναι μια ξεκάθαρη υπόθεση επίθεσης στην ελευθερία του Τύπου και στο δικαίωμα του κοινού να γνωρίζει σημαντικές αλήθειες για την αμερικανική εξωτερική πολιτική, και επειδή ο κίνδυνος για την υγεία και την ευεξία του είναι σημαντικός, σας καλούμε να δώσετε πολιτικό άσυλο στον κ. Ασάνζ" καταλήγει η επιστολή.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού δήλωσε ότι δικηγόροι εξετάζουν το αίτημα του Τζ.Ασάνζ. Δεν είπε πότε θα υπάρξει απόφαση για το θέμα.

SHARE:

24Media Network