Επιστράφηκε η θρυλική πινακίδα της οδού Penny Lane μετά από 47 χρόνια

Διαβάζεται σε 3'
Επιστράφηκε η θρυλική πινακίδα της οδού Penny Lane μετά από 47 χρόνια
PRINTSCREEN

Ύστερα από 47 χρόνια μετά την κλοπή της από μεθυσμένους σπουδαστές, η θρυλική πινακίδα της οδού Penny Lane επιστράφηκε στο Λίβερπουλ.

Πινακίδα της οδού Penny Lane την οποία έκλεψαν μεθυσμένοι σπουδαστές επιστράφηκε στο Λίβερπουλ, 47 χρόνια μετά την κλοπή της./

Η πινακίδα αφαιρέθηκε το 1976, εννέα χρόνια αφότου ο δρόμος έγινε διάσημος, όταν κυκλοφόρησε το ομώνυμο single των Beatles.

Η διαδικασία επιστροφής της ξεκίνησε νωρίτερα φέτος, όταν ένας ανώνυμος πρώην φοιτητής επικοινώνησε με το Μουσείο «The Beatles Story» και είπε ότι ήθελε να στείλει την πινακίδα «εντελώς ανέγγιχτη» πίσω στην πόλη.

Ο άνδρας, ο οποίος περιέγραψε τους κλέφτες ως «τελειωμένους» όταν έκλεψαν την πινακίδα είπε: «Θέλω να την επιστρέψω στην πόλη, όπου πέρασα έξι πολύ χαρούμενα χρόνια ως φοιτητής, προπτυχιακός και μετά μεταπτυχιακός και συνάντησα την επί 44 χρόνια σύζυγό μου».

Ο δήμαρχος του Λίβερπουλ, Στιβ Ρόδεραμ δήλωσε: «Η οδός Penny Lane είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένας απλός δρόμος που ενέπνευσε ένα τραγούδι όλα αυτά τα χρόνια – είναι μια μουσική χρονοκάψουλα που απαθανατίστηκε από αυτά τα τέσσερα αγόρια που συγκλόνισαν τον κόσμο».

«Αλλά το αληθινό νόημα του τραγουδιού δεν βρίσκεται στο όνομα του δρόμου ή στην πινακίδα – είναι τα αξιοθέατα και οι χαρακτήρες που θυμόταν ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ από την εποχή που μεγάλωσε εδώ. Είναι η νοσοκόμα, ο τραπεζίτης, ο πυροσβέστης και ο κουρέας που όλοι έδωσαν πνοή στον δρόμο – είναι ο πραγματικός θησαυρός της οδού Penny Lane» υπογράμμισε παρουσιάζοντας την πινακίδα.

«Είναι υπέροχο να βλέπεις κάτι που έχει τόση σημασία να επιστρέφει τελικά στο νόμιμο σπίτι του μετά από σχεδόν μισό αιώνα» τόνισε, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου.

Ο Νταν Μπάρινγκτον μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Λίβερπουλ αρμόδιος για τις μεταφορές δήλωσε: «Η αφαίρεση των πινακίδων στους δρόμους είναι ποινικό αδίκημα που μπορεί να οδηγήσει σε ποινή φυλάκισης».

«Ωστόσο, δεδομένης της ιστορίας αυτής της υπόθεσης και του γεγονότος ότι αυτή η πινακίδα που αναγράφει Penny Lane έχει επιστρέψει εκεί που ανήκει μετά από ένα μακρύ και συναρπαστικό ταξίδι, τότε νομίζω ότι όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε να το αφήσουμε έτσι» πρόσθεσε.

Η ιστορία της οδού Penny Lane

Η οδός Penny Lane είναι ένας δρόμος που βρίσκεται νότια του δρόμου A562 στο προάστιο Mossley Hill του Λίβερπουλ στην Αγγλία. Το όνομα ισχύει επίσης για την περιοχή που περιβάλλει τη λεωφόρο.

Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, ήταν η τοποθεσία για έναν από τους κύριους τερματικούς σταθμούς λεωφορείων στο Λίβερπουλ και κέρδισε διεθνή αναγνωρισιμότητα το 1967 όταν οι Beatles κυκλοφόρησαν το τραγούδι τους “Penny Lane” ως φόρο τιμής στην ανατροφή τους στο Λίβερπουλ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα