Επίθεση σε φεστιβάλ της Καλιφόρνια: Τρεις νεκροί και 15 τραυματίες – Νεκρός και ο δράστης

Επίθεση σε φεστιβάλ της Καλιφόρνια: Τρεις νεκροί και 15 τραυματίες – Νεκρός και ο δράστης
AP

Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως ο δράστης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με τους αστυνομικούς. Γίνεται έρευνα για πιθανό συνεργό του δράστη.

Συνολικά τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ αυτών και ο δράστης, και 15 τραυματίστηκαν κατά την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε στο φεστιβάλ τροφίμων και ποτών στο Γκίλροϊ της Καλιφόρνιας.

«Είναι απίστευτα θλιβερό και αποκαρδιωτικό μια εκδήλωση που κάνει τόσο μεγάλο καλό στην κοινότητα να αμαυρώνεται από μια τραγωδία όπως αυτή», είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης, ο Σκοτ Σμίδι.

Κατά τον επικεφαλής της αστυνομίας ο δράστης, που έκοψε έναν φράχτη για να εισβάλει στο πάρκο όπου γινόταν η ετήσια εκδήλωση, ενδέχεται να είχε έναν συνεργό, τον οποίο αναζητά τη αστυνομία. Οι αστυνομικοί θεωρούν πως εμπλέκεται κατά κάποιον τρόπο στην υπόθεση, όμως, δεν έχει διευκρινιστεί ο ρόλος τους, ούτε και τα χαρακτηριστικά του.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως ο ένοπλος χρησιμοποιούσε κάποιου είδους τουφέκι, ενώ δεν έχουν ξεκαθαριστεί τα κίνητρά του.

Το φεστιβάλ οργανώνεται κάθε χρόνο σε μια περιοχή νότια του Σαν Χοσέ.

Βίντεο που κοινοποιήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν ανθρώπους που βρίσκονται στην εκδήλωση να σκορπίζουν έντρομοι καθώς ακούγονται εκπυρσοκροτήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα