Επίθεση στη Στοκχόλμη: Ένας 39χρονος Ουζμπέκος ύποπτος για το χτύπημα

Επίθεση στη Στοκχόλμη Φωτό Αρχείου
Επίθεση στη Στοκχόλμη Φωτό Αρχείου AP

Επιβεβαιώνει η αστυνομία τη σύλληψη άνδρα που φέρεται να οδήγησε το φορτηγό στο πλήθος στο κέντρο της Στοκχόλμης. Ένας 39χρονος Ουζμπέκος πίσω από την αποτρόπαια πράξη

Η αστυνομία της Σουηδίας, προχώρησε στη σύλληψη ενός υπόπτου που φέρεται να οδήγησε χθες ένα κλεμμένο φορτηγό μεταφορών, κατά του πλήθους στο κέντρο της Στοκχόλμης, με συνέπεια το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσοτέρων από δώδεκα άλλων, σε μια πράξη, η οποία χαρακτηρίστηκε ως τρομοκρατική ενέργεια.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι ο ύποπτος ως οδηγός του φορτηγού που συνελήφθη σήμερα, είναι 39 ετών και κατάγεται από το Ουζμπεκιστάν, ενώ ο αρχηγός της σουηδικής αστυνομίας παρατήρησε ξεκάθαρες ομοιότητες μεταξύ της επίθεσης στο κέντρο της Στοκχόλμης και της επίθεσης που έγινε πρόσφατα έξω από το Κοινοβούλιο, στο Λονδίνο.

ADVERTISING

“Ο άντρας συνελήφθη ως ο οδηγός του φορτηγού στην επίθεση,” δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Λαρς Μπίστρομ, ενώ οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο συλληφθείς να έχει και συνεργούς.

Δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, ενώ ο αρχηγός της αστυνομίας στη Σουηδία δηλώνει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία τα οποία να δείχνουν ότι έχει συλληφθεί λάθος άνθρωπος, καθώς τα τεκμήρια της σύλληψης ενισχύονται από τη διεξαγωγή και την εμβάθυνση της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η σημερινή σύλληψη έγινε επί τη βάσει αξιολόγησης των πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους, οι αρχές ασφαλείας, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας.

Άγνωστη η ταυτότητα των θυμάτων

Ο αρχηγός της αστυνομίας στη Σουηδία δήλωσε ότι τα θύματα της χθεσινής επίθεσης που έγινε με κλεμμένο φορτηγό στο κέντρο της Στοκχόλμης, δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί.

AP Photo/Markus Schreiber/ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τρόμος στη Στοκχόλμη: Φορτηγό έπεσε σε πλήθος. Τρεις Νεκροί και οκτώ τραυματίες

Στοκχόλμη: Δύο συλλήψεις για την επίθεση. Μια για 'τρομοκρατική ενέργεια'

Επίθεση στη Στοκχόλμη: Βόμβα εντοπίστηκε στο μοιραίο φορτηγό

24Media Network