Επίθεση στο Λονδίνο: Ο Τραμπ τα βάζει με τον δήμαρχο Σαντίκ Καν

Επίθεση στο Λονδίνο: Ο Τραμπ τα βάζει με τον δήμαρχο Σαντίκ Καν

"Τουλάχιστον επτά νεκροί και 48 τραυματίες σε τρομοκρατική επίθεση και ο δήμαρχος του Λονδίνου λέει πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας", κατήγγειλε ο Αμερικανός πρόεδρος. Τι του απάντησε ο δήμαρχος του Λονδίνου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε και πάλι στον δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν, κατηγορώντας τον ότι χρησιμοποίησε μια «άθλια δικαιολογία» για να εξηγήσει μια δήλωση που έκανε μετά την τρομοκρατική επίθεση του Σαββάτου στη βρετανική πρωτεύουσα.

Ο Καν ανέφερε χθες, Κυριακή σε μια από τις πρώτες του δηλώσεις προς τους Λονδρέζους μετά την επίθεση ότι δεν θα πρέπει να ανησυχήσουν βλέποντας αυξημένη αστυνομική παρουσία στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας.

Αμέσως ο Τραμπ του έγραψε στο Twitter: «Τουλάχιστον επτά νεκροί και 48 τραυματίες σε τρομοκρατική επίθεση και ο δήμαρχος του Λονδίνου λέει πως “δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας”!».

Εκπρόσωπος του Καν απάντησε ότι ο δήμαρχος έχει «σημαντικότερα πράγματα να κάνει» από το να απαντήσει στο «κακά ενημερωμένο» μήνυμα του Αμερικανού προέδρου, ενώ ο Τραμπ έγινε στόχος σφοδρών επικρίσεων από τον Τύπο για το σχόλιο αυτό.

Σήμερα ο Τραμπ επανήλθε σχολιάζοντας και πάλι μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης: «Άθλια δικαιολογία από τον δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν, ο οποίος έπρεπε να σκεφτεί γρήγορα για την “δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας” δήλωσή του. Τα MSM (σ.σ. αναφέρεται στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης) προσπαθούν σκληρά για να την πουλήσουν».

Ο Καν εξελέγη πέρυσι δήμαρχος του Λονδίνου και έγινε ο πρώτος μουσουλμάνος που ηγείται μιας μεγάλης δυτικής πρωτεύουσας.

Καν: “Δεν θα επιτρέψουμε στο Ντόναλντ Τραμπ να διχάσει τις κοινότητές μας”

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, διαβεβαίωσε ότι αρνείται να επιτρέψει στον πρόεδρο των ΗΠΑ «Ντόναλντ Τραμπ να διχάσει τις κοινότητές μας», αφού ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους τον κατηγόρησε με ανάρτησή του στο Twitter ότι αντιμετωπίζει την τρομοκρατία ελαφρά την καρδία.

«Ορισμένοι τροφοδοτούνται από τις διενέξεις και τον διχασμό. Δεν θα επιτρέψουμε στον Ντόναλντ Τραμπ να διχάσει τις κοινότητές μας» δήλωσε ο μουσουλμάνος δήμαρχος του Λονδίνου στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτό: AP Photo/Carolyn Kaster)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα