Επίθεση στο Στρασβούργο: Δεν επιβεβαιώνει τρομοκρατικά κίνητρα η κυβέρνηση

Έλεγχοι της αστυνομίας στα γαλλο-γερμανικά σύνορα μετά την επίθεση στο Στρασβούργο
Έλεγχοι της αστυνομίας στα γαλλο-γερμανικά σύνορα μετά την επίθεση στο Στρασβούργο AP

Την προσοχή ως προς τη χρήση του όρου "τρομοκρατική" για την επίθεση στο Στρασβούργο, συνέστησε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας.

Την προσοχή ως προς τη χρήση του όρου "τρομοκρατική" για την επίθεση στο Στρασβούργο, συνέστησε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Λοράν Νουνιές, με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο France Inter.

Στο ερώτημα εάν θεωρείται σίγουρο ότι ο δράστης είχε τρομοκρατικά κίνητρα ο Νουνιές απάντησε: «Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω. Πρόκειται για ένα άτομο γνωστό για ποινικά αδικήματα, δεν υπήρχαν όμως ενδείξεις ότι ήταν έτοιμος να περάσει σε τρομοκρατική δράση. Καταδικάστηκε επανειλημμένα σε φυλάκιση και εκεί ριζοσπαστικοποιήθηκε σε ό,τι αφορά τη θρησκεία και την πρακτική της, και γι' αυτό είχε φάκελο "S", δηλαδή ήταν υπό παρακολούθηση. Παρουσίαζε ενδείξεις ότι είχε ροπή προς την τρομοκρατία αλλά δεν είχε περάσει στην τρομοκρατική δράση, γι αυτό δεν παρακολουθείτο.

ADVERTISING

"Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί ότι υπήρξαν τρομοκρατικά κίνητρα για την επίθεση στο Στρασβούργο, γι' αυτό συνιστώ μεγάλη προσοχή επ'αυτού" τόνισε ο Νουνιές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επίθεση στο Στρασβούργο: Αυτός είναι ο δράστης - Είχαν ερευνήσει το σπίτι του το πρωί της Τρίτης

Οι φονικότερες επιθέσεις στην Γαλλία από το 2012 μέχρι σήμερα

Επίθεση στο Στρασβούργο: Γνωστός στις αρχές ο 29χρονος δράστης

Επίθεση στο Στρασβούργο: Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη - 3 νεκροί, 13 τραυματίες

SHARE:

24Media Network