Επίθεση στο Στρασβούργο: Δύο αδερφούς αναζητά η γερμανική αστυνομία

Επίθεση στο Στρασβούργο: Δύο αδερφούς αναζητά η γερμανική αστυνομία
Γερμανοί αστυνομικοί ερευνούν οχήματα στα γαλλογερμανικά σύνορα μετά την επίθεση στο Στρασβούργο AP

Σε μια ζώνη 30 χλμ. κατά μήκος των γαλλογερμανικών συνόρων ψάχνουν οι γερμανικές αρχές τους δύο άνδρες. Ο ένας εξ αυτών εκτιμάται ότι είναι ο δράστης της επίθεσης στο Στρασβούργο.

Η γερμανική αστυνομία έκανε γνωστό ότι αναζητά δύο αδελφούς, τους οποίους κατονόμασε ως “Σερίφ και Σαμί Σ.” ως ύποπτους για την επίθεση στο Στρασβούργο.

Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κόμπλεντς επιβεβαίωσε ότι οι αρχές ερευνούν σε μια ζώνη μήκους 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των γαλλογερμανικών συνόρων, στα κρατίδια του Σάαρ και της Ρηνανίας-Παλατινάτου, για να εντοπίσουν τους δύο άνδρες.

Ο Σερίφ Σεκάτ πιστεύεται ότι είναι ο δράστης της επίθεσης κοντά στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου.

Κλειστή για άλλες 24 ώρες η χριστουγεννιάτικη αγορά

Η χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου θα παραμείνει κλειστή και την Πέμπτη, με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε το βράδυ της Τρίτης ένας 29χρονος στην πόλη αυτή, όπως ανακοίνωσε ο δήμος.

Ματαιώνονται επίσης οι εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν σε δημόσιους χώρους, πλατείες και πάρκα.

Αντιθέτως, θα λειτουργήσουν κανονικά τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία και όλοι οι πολιτιστικοί και αθλητικοί χώροι.

Ο δήμαρχος του Στρασβούργου Ρολάν Ρις είπε στο τηλεοπτικό κανάλι BFMTV ότι σύμφωνα με τον περιφερειάρχη του Κάτω Ρήνου, Ζαν-Λικ Μαρξ, “δεν πληρούνται οι συνθήκες ασφαλείας” για την επαναλειτουργία της αγοράς, κυρίως επειδή ο δράστης δεν έχει ακόμη συλληφθεί. Για τον λόγο αυτό “θέλει να την κρατήσουμε κλειστή για άλλες 24 ώρες”, πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα