Έρευνα: Η μάσκα δεν προστατεύει απόλυτα, απαραίτητες οι αποστάσεις-Ερωτήματα για τα Μέσα Μεταφοράς

Έρευνα: Η μάσκα δεν προστατεύει απόλυτα, απαραίτητες οι αποστάσεις-Ερωτήματα για τα Μέσα Μεταφοράς
Στιγμιότυπα κίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τήρηση των μέτρων προστασίας για την εμπόδιση της διασποράς του κορονοϊού, Πέμπτη 1 Οκτώβρη 2020 (EUROKINISSI/ΙΣΜΗΝΗ ΚΑΡΛΗ) Eurokinissi

Επιστημονική έρευνα στις ΗΠΑ κατέδειξε αυτό που όλοι είχαμε σκεφτεί. Οτι η μάσκα χωρίς τις απαραίτητες αποστάσεις δεν προστατεύει απόλυτα. Τα ερωτήματα για τα ΜΜΜ.

Αυτό που έχουν τονίσει σε όλους τους τόνους οι επιστήμονες, ότι δηλαδή η μάσκα προστατεύει αλλά όχι απόλυτα από τον κορονοϊό, ήρθε να καταδείξει έρευνα πανεπιστημίου στο Νιου Μέξικο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα η μάσκα που προστατεύει στο 100% από μία πιθανή μόλυνση είναι η τύπου Ν95 ενώ, αντίθετα, το ποσοστό προστασίας που προσφέρει μία υφασμάτινη μάσκα, έστω και δύο στρωμάτων πέφτει στο 96,4%.

Θα αναρωτηθείτε αν το 96,4% είναι ποσοστό χαμηλό; Σε ότι αφορά την πιθανότητα μόλυνσης η απάντηση είναι. Η υφασμάτινη μάσκα μπορεί να επιτρέψει ακόμα και σε 1000 σταγονίδια από φτέρνισμα να εισέλθουν στον οργανισμό. Κάθε σταγονίδιο μπορεί να έχει εκατομμύρια σωματίδια του ιού.

Τα παραπάνω καταδεικνύουν με τη σειρά τους κάτι πολύ απλό. Οτι η μάσκα προστατεύει απόλυτα μόνο όταν τηρείται παράλληλα και ευλαβικά το μέτρο των αποστάσεων. Αλλιώς η προστασία διαβάλλεται.

Και πλέον γεννάται το ερώτημα; Προστατεύει η μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όπου παρατηρείται συνωστισμός; Η απάντηση, βάσει των ευρημάτων της έρευνας, είναι και πάλι όχι. Η μάσκα δεν φτάνει, ειδικά σε μικρούς και κλειστούς χώρους όπως είναι τα Μέσα Μεταφοράς.

Ισως αυτό να εξηγεί και τη ραγδαία εξάπλωση της επιδημίας κατά τους χειμερινούς μήνες όταν οι επιβάτες στα Μέσα Μεταφοράς αυξήθηκαν λόγω και των καιρικων συνθηκών.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα