Μπήκαν στο κτίριο του ολέθρου

default image

Για 14 λεπτά παρέμειναν στο κτίριο ενός από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες στη Φουκουσίμα, τέσσερις εργάτες. Χειρότερες απ' ό,τι υπολόγιζαν οι ζημιές. Μάχη για την πτώση της θερμοκρασίας (Vid+Pic)

Εργάτες που φορούσαν στολές προστασίας μπήκαν για λίγο την Τετάρτη μέσα στο κτίριο ενός αντιδραστήρα στον κατεστραμμένο ιαπωνικό πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα για να μετρήσουν τα επίπεδα της ραδιενέργειας και να εκτιμήσουν τις ζημιές, ανακοίνωσε η εταιρεία Tepco που εκμεταλλευόταν το σταθμό και προσπαθεί τώρα να τον σταθεροποιήσει.

Αυτή η πρώτη είσοδος τεχνικών μέσα στο κτίριο του αντιδραστήρα Νο2 μετά το ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό που προκλήθηκε από το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται ώστε η θερμοκρασία των αντιδραστήρων να έχει σταθεροποιηθεί ως τον Ιανουάριο.

Τέσσερις εργαζόμενοι της Tepco έμειναν 14 λεπτά μέσα στο κτίριο, εξοπλισμένοι με προστατευτικές στολές και φιάλες οξυγόνου, διευκρίνισε η Tepco.

Στις αρχές Μαΐου, εργάτες είχαν μπει για πρώτη φορά μέσα στο κτίριο του αντιδραστήρα Νο1.

Δύο τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ είχαν μπει τον Απρίλιο μέσα στο κτίριο του αντιδραστήρα Νο2, όμως η υγρασία ήταν τόσο υψηλή που τα εμπόδισε να μετρήσουν τη ραδιενέργεια.

 

Οι ζημιές στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταϊίτσι, που προκλήθηκαν από την καταστροφή της 11ης Μαρτίου, είναι κατά τα φαινόμενα χειρότερες απ’ ό,τι υπολογιζόταν.

Η Tepco αντελήφθη πρόσφατα, χάρη σε νέες μετρήσεις, ότι το πυρηνικό καύσιμο των αντιδραστήρων Νο1, Νο2 και Νο3 έλιωσε επειδή παρέμεινε έξω από το νερό για πολλές ώρες μετά την καταστροφή της 11ης Μαρτίου, η οποία εξουδετέρωσε τα συστήματα ψύξης των αντιδραστήρων.

Η Tepco έχει τρεις κύριους στόχους: να διατηρήσει σε μόνιμη βάση τους αντιδραστήρες και τις δεξαμενές του χρησιμοποιημένου καυσίμου σε χαμηλή θερμοκρασία να ελέγξει την έκλυση ραδιενέργειας να ενεργήσει ώστε οι άνθρωποι που απομακρύνθηκαν από τις περιοχές γύρω από το σταθμό να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατόν στα σπίτια τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα