Ερντογάν: Αμοιβαία επωφελής για Τουρκία και Ισραήλ η συνεργασία στην ενέργεια

Ερντογάν: Αμοιβαία επωφελής για Τουρκία και Ισραήλ η συνεργασία στην ενέργεια
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Twitter

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ισαάκ Χέρτσογκ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε την πρόθεσή του για στενή συνεργασία με το Ισραήλ στον τομέα της ενέργειας.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στον ισραηλινό ομόλογό του Ισαάκ Χέρτσογκ ότι η συνέργεια στον τομέα της ενέργειας είναι αμοιβαία επωφελής για τις χώρες τους, ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως θα διατηρηθεί η δυναμική που αναπτύχθηκε μετά τις πρόσφατες συνομιλίες τους, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Τουρκία και το Ισραήλ καταβάλλουν προσπάθειες για την εξομάλυνση των τεταμένων επί σειρά ετών σχέσεών τους και η ενέργεια έχει αναδειχθεί ως πιθανός τομέας συνεργασίας.

Ο Χέρτσογκ επισκέφθηκε τον προηγούμενο μήνα την Τουρκία και συναντήθηκε με τον Ερντογάν, ο οποίος προανήγγειλε πως θα στείλει τους υπουργούς Εξωτερικών και Ενέργειας για συνομιλίες στο Ισραήλ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική προεδρία αναφέρεται ότι ο Ερντογάν, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Χέρτσογκ, υπογράμμισε επίσης ότι είναι σημαντικό να επιτραπεί η είσοδος Παλαιστινίων στο Ισραήλ στη διάρκεια του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για τις πρόσφατες δηλώσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων που ζητούν αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Ο Ερντογάν «επανέλαβε ότι περιμένει από τις ισραηλινές αρχές να εξακολουθήσουν να επιδεικνύουν ευαισθησία, διατηρώντας το τέμενος Αλ-Άκσα ανοικτό όλο το 24ωρο τις τελευταίες 10 ημέρες του Ραμαζανιού και κλειστό για τους μη μουσουλμάνους επισκέπτες», αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, συμπληρώνοντας ότι ο τούρκος πρόεδρος καταδίκασε τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα