Ερντογάν: Μην ασχολείστε μαζί μας και δεν θα σας συμβεί το παραμικρό

Ερντογάν: Μην ασχολείστε μαζί μας και δεν θα σας συμβεί το παραμικρό
O πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν AP

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπεραμύνθηκε του μνημονίου με τη Λιβύη και υποστήριξε πώς η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Τι φέρεται να είπε στον κ.Μητσοτάκη.

«Ας μην ασχολούμαστε ο ένας με τον άλλον. Αν δεν το κάνουμε, δεν θα σας συμβεί το παραμικρό από εμάς», είπε μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξηγώντας ότι αυτό είχε πει στον Έλληνα πρωθυπουργό στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια πτήσης από την Αλγερία στη Ζάμπια, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε δηλώσεις δηλώσεις για τη Λιβύη, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση αυτή.

“Τι δουλειά έχεις εσύ με τη Λιβύη; Πού είναι η Ελλάδα; Πού είναι η Λιβύη; Εξάλλου, στην υφαλοκρηπίδα οι παράκτιες ζώνες πρέπει να βλέπουν η μία την άλλη. Έρχεται να μας πει ότι η Κρήτη είναι ηπειρωτική χώρα για αυτούς. Πώς να το δεχτούμε αυτό;” φέρεται να είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Τραμπ: Λύστε τη διαφορά σας με την Ελλάδα

Νωρίτερα, ο Τούρκος Πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο δεύτερος υπογράμμισε την ανάγκη επίλυσης των διαφορών Αθήνας και Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την ανάγκη επίλυσης των διαφορών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας υπογράμμισε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου Τζαντ Ντίρι, «σήμερα, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της Τουρκίας. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την ανάγκη να εξαλειφθούν οι ξένες επεμβάσεις και να διατηρηθεί η κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη. Συμφώνησαν, επίσης, ότι η βία στο Ιντλίμπ της Συρίας πρέπει να σταματήσει. Ο Πρόεδρος Τραμπ τόνισε, ακόμα, το πόσο σημαντικό είναι η Τουρκία και η Ελλάδα να λύσουν τις διαφωνίες τους στην ανατολική Μεσόγειο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα