Ερντογάν: Έχω αποδείξεις ότι ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ στηρίζει το ISIS

default image

Οι βαριές καταγγελίες από τον Τούρκο Πρόεδρο περιπλέκουν τα πράγματα στη Συρία καθώς λέει πως έχει αποδεικτικά βίντεο και φωτογραφίες για όσα ισχυρίζεται. Για "αστείες" κατηγορίες κάνει λόγο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως έχει στην διάθεση του αποδεικτικά στοιχεία ότι ο διεθνής συνασπισμός δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ παρέχει στήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως στο Ισλαμικό Κράτος, στους κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και στο κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), το ένοπλο τμήμα του YPG.

«Μας κατηγορούν ότι στηρίζουμε το Νταές (σ.σ. ακρωνύμιο στα αραβικά του ΙΚ)», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε μια συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.

«Τώρα αυτοί παρέχουν στήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως το Νταές , το YPG και το PYD. Είναι απόλυτα σαφές. Έχουμε επιβεβαιωμένες αποδείξεις, με εικόνες, φωτογραφίες και βίντεο», τόνισε.

Η Αμερικανική αντίδραση

To Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέρριψε τις «αστείες», όπως χαρακτήρισε, κατηγορίες που προέβη νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι οι δυνάμεις του δυτικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις στην Συρία, ανάμεσα τους το Ισλαμικό Κράτος, τους κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και το κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD).

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία βάση για μια τέτοια κατηγορία.

Παράλληλα ο Τόνερ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν προμηθεύουν φορητά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας σε δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θεωρεί «εχθρική ενέργεια», η οποία απειλεί την ασφάλεια των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών και του στρατιωτικού προσωπικού, την απόφαση των ΗΠΑ να χαλαρώσουν τους περιορισμούς στην προμήθεια όπλων στους Σύρους αντάρτες.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα