Ερντογάν: Η πρώτη εμφάνισή του μετά τις φήμες για έμφραγμα

Ερντογάν: Η πρώτη εμφάνισή του μετά τις φήμες για έμφραγμα
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Murat Cetin/ANADOLU AGENCY/AFP

Ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης (27/4) την πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά την περιπέτεια υγείας του. Η συνομιλία με τον Πούτιν και η τηλεδιάσκεψη για τον πυρηνικό σταθμό στο Ακούγιου.

Την πρώτη του εμφάνιση μετά τις ανυπόστατες φήμες για την κατάσταση της υγείας του -κάποια ΜΜΕ μίλησαν ακόμη και για έμφραγμα που υπέστη ο τούρκος πρόεδρος- έκανε το απόγευμα της Πέμπτης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο Ερντογάν είχε αρχικά σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν. Στη συνομιλία τους οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας και για περιφερειακά ζητήματα.

Κατά τη συνομιλία, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο ευχαρίστησε τον πρόεδρο Πούτιν για τη συνεισφορά της Ρωσίας στον τουρκικό πυρηνικό σταθμό Ακούγιου, όπου σήμερα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης πυρηνικού καυσίμου.

Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία, για τη συμφωνία για τα σιτηρά και για τις εξελίξεις στη Συρία.

Η τουρκική προεδρία, μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα σχετικές φωτογραφίες.

Τηλεδιάσκεψη Ερντογάν – Πούτιν

Ακολούθησε τηλεδιάσκεψη λίγο πριν τα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού, όπου οι δύο πρόεδροι πραγματοποίησαν ολιγόλεπτες δηλώσεις.

«Ο πυρηνικός σταθμός στο Ακουγιού, ένα από τα μεγαλύτερα κοινά έργα στην τουρκορωσική ιστορία, θα συμβάλει στις σχέσεις γειτονίας μεταξύ των χωρών μας» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πούτιν.

Από την πλευρά του, ο Ερντογάν –εμφανώς καταβεβλημένος– προανήγγειλε πως «όλες οι μονάδες του Σταθμού (Akkuyu) θα τεθούν σε λειτουργία σταδιακά μέχρι το 2028. Το 10% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας μας θα παρέχεται από αυτό το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας».

Σημειώνεται πως η εμφάνιση του τούρκου προέδρου ήρθε σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη χρονική στιγμή για τον ίδιο, καθώς τα τελευταία 24ωρα οργιάζουν στη γείτονα χώρα τα σενάρια σχετικά με την «κακή» κατάσταση της υγείας του, τα οποία συμπίπτουν χρονικά με την κορύφωση της προεκλογικής περιόδου στον δρόμο προς τις κάλπες της 14ης Μαΐου.

Η υγεία του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν είναι καλή και θα συνεχίσει το καθημερινό του πρόγραμμα το συντομότερο δυνατόν, είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαχρετίν Κοτζά, σύμφωνα με τον οποίο ο Ερντογάν πάσχει από γαστρεντερίτιδα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα