Ερντογάν: Να επέμβει η Interpol για τους “8”

Ερντογάν: Να επέμβει η Interpol για τους “8”
Θα τραβήξει η υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών Eurokinissi

"Χείρα βοηθείας" από την Ιντερπόλ ζητά η Τουρκία για την έκδοση των οκτώ αξιωματικών που κατέφυγαν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

Τη συμβολή της Ιντερπόλ ζητά ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για το ζήτημα των οκτώ στρατιωτικών που κατέφυγαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, σήμερα εκδικάστηκε στην Κωνσταντινούπολη υπόθεση Τούρκου στρατιωτικού από την ίδια μονάδα των οκτώ που κατηγορούνται ως πραξικοπηματίες. Το δικαστήριο διέταξε να αποσταλεί στην Ιντερπόλ αίτημα για την έκδοση των υπολοίπων που ζήτησαν και έλαβαν άσυλο στην Ελλάδα. Το κρατικό πρακτορείο επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη παραγγελία δόθηκε προς τις αρμόδιες τουρκικές αρχές.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι Τούρκοι αξιωματικοί κατηγορούνται και διώκονται για σύσταση τρομοκρατικής ομάδας η οποία θα δολοφονούσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, ανέβαλε την ακρόαση στις 7 Νοεμβρίου για τους 8 κατηγορούμενους που έχουν διαφύγει στην Ελλάδα.

“Χώρες που τις θεωρούμε φιλικές αντιστέκονται και ακόμη και τώρα δεν μας δίνουν τα μέλη της FETO”, έλεγε άλλωστε με νόημα από το βήμα του ΟΗΕ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα