Ερντογάν: “Σκοτώσαμε ηγετικό στέλεχος του PKK”

Ερντογάν: “Σκοτώσαμε ηγετικό στέλεχος του PKK”
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 2021 AP

Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε πως κατά τις αεροπορικές επιδρομές σε δομή προσφύγων της περιοχής Makhmour, μεταξύ των τριών νεκρών ήταν και ανώτερο στέλεχος του PKK.

Ένα ανώτερο στέλεχος του PKK, ο Selman Bozkır, με κωδικό όνομα “Doctor Huseyin” φέρεται να είναι μεταξύ των τριών νεκρών από αεροπορικές επιδρομές τουρκικών μαχητικών σε καταυλισμό προσφύγων της περιοχής Makhmour στο Ιράκ, όπως ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ανάρτησή του στο Twitter.

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος μετέφερε την είδηση ως “καλά νέα για το έθνος μας”, γράφοντας πως “εξουδετερώσαμε το ανώτερο στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK και γενικό διευθυντή του Makhmour”, αποκαλώντας μάλιστα “ήρωες” και “φίλους” του όσους συνέβαλαν στην επιχείρηση.

Σε νέα ανάρτησή του, ο Ερντογάν ξεκαθάρισε πως “δεν θα επιτρέψουμε στην αυτονομιστική οργάνωση να χρησιμοποιήσει την περιοχή θερμοκοιτίδα για την τρομοκρατία. Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε την τρομοκρατία στην πηγή της”.

Ο καταυλισμός Makhmour, που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1990 από τον ΟΗΕ για να στεγάσει Κούρδους της Τουρκίας, βομβαρδίστηκε το Σάββατο από ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Ένας Κούρδος βουλευτής που κατάγεται από τον καταυλισμό αυτόν είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι από τον βομβαρδισμό σκοτώθηκαν τρεις πολίτες.

Η Άγκυρα κατηγορεί συχνά το PKK ότι έχει θέσει υπό τον έλεγχό του τον καταυλισμό που απέχει 250 χιλιόμετρα νοτίως των τουρκικών συνόρων. Η Τουρκία υποστηρίζει επίσης ότι το Ιράκ παραμένει αδρανές και ότι δεν έχει άλλη επιλογή παρά να διεξάγει η ίδια τον πόλεμο –στο ιρακινό έδαφος– εναντίον του PKK. Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας ο Ερντογάν προειδοποίησε ότι «αν τα Ηνωμένα Έθνη δεν εκκαθαρίσουν αυτό το μέρος (σ.σ. τον καταυλισμό Μαχμούρ), τότε θα το αναλάβουμε εμείς».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα