Ερντογάν: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο

Ερντογάν: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο
Ο Τούρκος πρόεδρος. AP

Νέες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ρίχνουν ξανά λάδι στη φωτιά, την ώρα που η Άγκυρα στέλνει το Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μήνυμα οτι η η Τουρκία θα προστατεύει στα δικαώματά της σε Αιγάιο και Ανατολική Μεσόγειο έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

“Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους τη δουλειά που ξεκινήσαμε στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας”, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

“Δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όπως στην Αγία Σοφία” είπε ο Εντογάν ο οποίος πρόσθεσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει αποφασιστικά τις προσπάθειές της στο Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη, για να εξασφαλίσει τη νίκη για τον εαυτό της και τους συμμάχους της.

Στην Κύπρο το Barbaros

Το Barbaros έφτασε έξω από την Αμμόχωστο το πρωί της Πέμπτης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το τουρκικό ερευνητικό συνοδεύει μια τουρκική κορβέτα.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρότρυνε εκ νέου την Τουρκία να σταματήσει άμεσα τις επιχειρήσεις εντός της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης.

Απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας Hellas Journal, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε τις τουρκικές ενέργειες προκλητικά βήματα τα οποία κλιμακώνουν τις εντάσεις στην περιοχή.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν βαθιά προβληματισμένες από τα δηλωμένα σχέδια της Τουρκίας για έρευνες φυσικών πόρων εντός των υδάτων της Κύπρου. Αυτά τα προκλητικά βήματα αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή. Προτρέπουμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν αυτές τις επιχειρήσεις», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα