Ερντογάν: Θα συναντιέμαι κατευθείαν με τον Μητσοτάκη

Ερντογάν: Θα συναντιέμαι κατευθείαν με τον Μητσοτάκη
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι δεν χρειάζονται τρίτοι όταν θελήσει να συνομιλήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το καλό κλίμα που επικράτησε στη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιβεβαιώθηκε από τις τοποθετήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αφού ο Τούρκος τόνισε πως “η αναζωογόνηση των διαύλων επικοινωνίας μεταξύ της Τουρκίας και του γείτονας και συμμάχου μας, της Ελλάδας και η επίλυση διμερών θεμάτων θα εξυπηρετήσουν την ευημερία και τη σταθερότητα στην περιοχή μας” παρατήρησε ότι “δεν χρειάζονται μεσολαβητές με την Ελλάδα, θα συναντιέμαι απευθείας με τον Έλληνα πρωθυπουργό”.

Κατά τα άλλα ο ηγέτης της Τουρκίας μίλησε πολύ για την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Τζο Μπάιντεν, την πρώτη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Αμερικανού προέδρο υπογραμμίζοντας ότι στις «εκτεταμένες συνομιλίες» του με τον Μπάιντεν κάλυψαν πολλά θέματα, όπως τη συνεργασία τους σε περιφερειακά θέματα.

Τόνισε επίσης τη μακρόχρονη φιλία του με τον Αμερικανό ηγέτη ενώ χαρακτήρισε «θετική για το μέλλον» αυτήν τη συνάντηση, την πρώτη μεταξύ τους αφότου ο Μπάιντεν ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ, τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, ο Μπάιντεν του είπε ότι ενδέχεται να επισκεφθεί την Τουρκία. Ο Ερντογάν είπε ότι μετέφερε στον Μπάιντεν τη θέση της Τουρκίας όσον αφορά την αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 αλλά και το θέμα των αμερικανικών μαχητικών F-35, του αμερικανικού προγράμματος από το οποίο αποκλείστηκε η Άγκυρα.

Για το Αφγανιστάν, ο Ερντογάν είπε μετέφερε «ξεκάθαρα» την άποψη της Άγκυρας και ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να συνομιλεί με τους Ταλιμπάν. Πρόσθεσε ότι θεωρεί πολύ σημαντική τη στήριξη των ΗΠΑ, στον οικονομικό, επιμελητειακό και διπλωματικό τομέα, αν ζητηθεί από τις τουρκικές δυνάμεις να μην αποχωρήσουν από τη χώρα αυτή. Η Τουρκία έχει δηλώσει πρόθυμη να αναλάβει την ασφάλεια του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα