Ο Ερντογάν "ξεχρέωσε" το αεροσκάφος του "χαρίζοντας" εργοστάσιο αρμάτων μάχης

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη βουλή
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη βουλή AP

Η εταιρία ανήκει στον πρώην αριστερό και νυν Μουσουλμάνο , κολλητό φίλο του Ερντογάν , Ethem Sancak. Η μεταβίβαση του εργοστασίου που κτίστηκε το 1974, έγινε χωρίς κανέναν διαγωνισμό, με μια απλή συζήτηση των δυο φίλων.

Πως “ξεχρέωσε” το υπερπολυτελές προεδρικό αεροσκάφος που πήρε από το Κατάρ , ο Ταγίπ Ερντογάν; Εύκολα , όπως γράφει το Militaire.gr. Ο Τούρκος πρόεδρος χάρισε με τη σειρά του ένα εργοστάσιο αρμάτων μάχης στο Κατάρ και …ισοφάρισε!

Με την υπ΄αριθμ 481 απόφαση του Προέδρου, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 20.12.2018 , μεταβιβάστηκε το εργοστάσιο Tank ve Palet που ανήκε στη Γενική Διεύθυνση Στρατιωτικών Εργοστασίων, στην εταιρία BMC Otomotiv A.S.

ADVERTISING

Η μεταβίβαση έγινε στα πλαίσια της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων και θα ισχύσει για 25 χρόνια.

Η εταιρία ανήκει στον πρώην αριστερό και νυν Μουσουλμάνο , κολλητό φίλο του Ερντογάν , Ethem Sancak. Η μεταβίβαση του εργοστασίου που κτίστηκε το 1974, έγινε χωρίς κανέναν διαγωνισμό, με μια απλή συζήτηση των δυο φίλων. Επειδή η εταιρία δεν έχει τα απαιτούμενα κεφάλαια, ο Ερντογάν φρόντισε ώστε ο φίλος να συνεταιριστεί με το Κατάρ.

Η μεταβίβαση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. “Ο Ερντογάν ευχαρίστησε τον Εμίρη του Κατάρ για το πολυτελέστατο προεδρικό αεροσκάφος αξίας 500εκατ$ με την παραχώρηση εργοστασίου αξίας 20 δις $”. Αυτά ήταν τα πιο ευγενικά σχόλια. Υπήρξαν κάποιοι που διαμαρτυρήθηκαν για το πώς οι Καταριανοί θα δίνουν εντολές στους Τούρκους στρατιώτες. Όλοι αναρωτιούνται γιατί ένα τέτοιο εργοστάσιο έπρεπε να παραχωρηθεί στο Κατάρ κατά 50%. Κάποιοι μάλιστα προβληματίζονται τι θα συμβεί αν η Ελλάδα αγοράσει το μερίδιο του Κατάρ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ MILITAIRE.GR

Γιατί οι ΗΠΑ φοβούνται το Ιράν;

“Όπου εμφανίζεται η Τουρκία δεν υπάρχει ασφάλεια”!

“Εντατικοποίηση” σε αρματαγωγό του Στόλου με πολλές υπηρεσίες για λίγους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Ερντογάν
SHARE:

24Media Network