Ερώτηση Παπαδημούλη για Paradise Papers: Ποιο είναι το μέγεθος της ζημίας στην οικονομία της ΕΕ;

Ερώτηση Παπαδημούλη για Paradise Papers: Ποιο είναι το μέγεθος της ζημίας στην οικονομία της ΕΕ;
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης. © European Union 2014 - EP

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μεταξύ άλλων ζητά από τη Κομισιόν να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία και το μέγεθος της ζημίας που έχει η οικονομία της ΕΕ

Επείγουσα ερώτηση προς τη Κομισιόν κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλης της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης με αφορμή την πρόσφατη διαρροή των Paradise Papers, που αφορά 13.4 εκατομμύρια φορολογικά αρχεία προερχόμενα από φορολογικούς παραδείσους.

Τα αρχεία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ονόματα πολιτικών, βασιλικών οικογενειών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, τα οποία συνεχίζουν και κρύβουν τα υπέρογκα κέρδη και τις περιουσίες τους με σκοπό να μην πληρώνουν φόρους. Έτσι η φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή δημιουργεί τεράστια φορολογικά κενά τα οποία καλούνται να συμπληρώσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες.

Ο Δημ. Παπαδημούλης απευθυνόμενος στην Κομισιόν σημειώνει πως παρά το γεγονός ότι «η Κομισιόν έχει θέσει ως προτεραιότητά την αντιμετώπιση της φορολογικής απάτης, η μεγάλη διαρροή των paradise papers αποδεικνύει ότι οι υφιστάμενες πράξεις δεν είναι επαρκείς».

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μεταξύ άλλων ζητά από τη Κομισιόν «να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία και το μέγεθος της ζημίας που έχει η οικονομία της ΕΕ από το μέγεθος της φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής» και ταυτόχρονα να προστατεύσει τους Ευρωπαίους πολίτες από τα φορολογικά κενά που δημιουργούνται, επιβάλλοντας κυρώσεις σε όσους παραβιάζουν τους κανόνες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα