Έσβησαν πυρκαγιά σε σπίτι και ήρθαν αντιμέτωποι με έναν τεράστιο κροκόδειλο

Έσβησαν πυρκαγιά σε σπίτι και ήρθαν αντιμέτωποι με έναν τεράστιο κροκόδειλο

Αυστραλοί πυροσβέστες εντόπισαν σε μια φλεγόμενη κατοικία ζωντανό το κατοικίδιο ζώο του ιδιοκτήτη: Έναν κροκόδειλο μήκους τεσσάρων μέτρων

Μπροστά σε έναν ασυνήθιστο "ένοικο" βρέθηκαν οι πυροσβέστες που κλήθηκαν σε κατοικία στο Ντάργουιν της Αυστραλίας, η οποία είχε παραδοθεί στις φλόγες.

Αφού κατέσβεσαν τη φωτιά και ολοκλήρωσαν την έρευνά τους, οι πυροσβέστες εντόπισαν, σε ένα αυτοσχέδιο κλουβί στο πίσω μέρος της κατοικίας, ζωντανό τον Άλμπερτ, έναν τεράστιο κροκόδειλο μήκους τεσσάρων μέτρων και ηλικίας 70 ετών, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, που ζούσε ως κατοικίδιο στο σπίτι.

Η ιδιοκτήτρια του Άλμπερτ, Έλεν Χαρίτος, δεν βρισκόταν στο σπίτι την ώρα της πυρκαγιάς και δεν μπόρεσε να ειδοποιήσει τις αρχές για την ύπαρξη του κροκοδείλου.

Ο πυροσβέστης Μπιλ Γκλίσον δήλωσε ότι η παρουσία του ερπετού αποτέλεσε πραγματική έκπληξη για τους διασώστες, αλλά δεν επηρέασε την όλη επιχείρηση. Ο Τομ Νίκολς, επικεφαλής της υπηρεσίας Πάρκων και Άγριων Ζώων της περιοχής, εξέτασε τον Άλμπερτ και δήλωσε ότι είναι σε «πολύ καλή κατάσταση» δεδομένης της καταστροφής που υπέστη το σπίτι.

Η Χαρίτος ζει στην περιοχή για περισσότερα από 40 χρόνια και κληρονόμησε τον κροκόδειλο – μαζί με τις απαραίτητες άδειες κατοχής – από τον πατέρα της Τζορτζ, που ήταν κυνηγός κροκοδείλων και βρήκε τον Άλμπερτ σε ένα κοντινό ποτάμι το 1958.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτογραφία: AP Photo/Rob Griffith)

SHARE:

24Media Network